Playoff-spektakel: Tilburg vecht zich naar lijfsbehoud

In een waar spektakelstuk is Tilburg er zondagmiddag toch in geslaagd zich te handhaven in de Hoofdklasse Heren. De ploeg van coach Jeroen Delmee kwam in Voorburg op een 1-0 achterstand tegen Cartouche, maar won uiteindelijk toch met 1-2 door doelpunten van Jip Krens en Rik Sprengers.

De zege zorgde na afloop voor dolle taferelen bij Tilburg en diepe, diepe teleurstelling bij Cartouche. De thuisploeg leek na de Houdini-act van zaterdag, toen via shoot-outs in Tilburg werd gewonnen, mentaal in het voordeel. Voorburg was massaal uitgelopen om de promotieklasser naar de Hoofdklasse te schreeuwen. Dat leek ook te lukken, nadat Yorick van der Vis de thuisploeg naar een voorsprong had geslagen (1-0). Cartouche was de betere ploeg, kreeg ook diverse kansen op de 2-0, maar met name topschutter Timmo Kranstauber had het vizier een keer niet helemaal op scherp staan.

Dit gaf Tilburg de kans om terug te komen in de wedstrijd. De beloning volgde in de vorm van de gelijkmaker via Krens in de 37ste minuut. Het spel golfde vervolgens op en neer, met kansen voor beide ploegen. Het was uiteindelijk Rik Sprengers die de beslissende treffer voor zijn rekening nam: 1-2. Ondanks een slotoffensief van de groene brigade, hielden de Tilburgers stand en spelen daardoor ook volgend seizoen op het hoogste niveau.


Wat vind jij? Praat mee...