Almere-parel Pieters houdt zijn club voorlopig in de Hoofdklasse

Met twee heerlijke doelpunten in de eerste twee kwarten liet Almere-aanvaller Terrance Pieters in een rechtstreeks gevecht tegen degradatie en hdm zien dat buitenbeetje Almere in de Hoofdklasse hoort. Nummer laatst hdm vocht dapper voor wat het waard was, maar de promovendus kwam met 4-2 tekort tegen de thuisploeg, in een heerlijke open wedstrijd. Hdm degradeert rechtstreeks naar de nieuwe Promotieklasse.

Lees hieronder de live-updates terug

 


’70 Het is afgelopen. Het is 4-2 geworden.

 ’69 Pieters pusht zacht tegen de keeper op. Geen derde doelpunt voor de uitblinker.

’69 Manuel Verga krijgt een strafbal, na overtreding van de hdm-keeper.

’67 Achtste strafcorner hdm. Bal gaat naar rechts, waar Martijn Dolman tegen de lat pusht, alle pech daar voor hdm.

’63 Zevende strafcorner voor hdm. Wordt verkeerd aangegeven en niet gestopt. Zo wordt het bijna onmogelijk voor hdm om nog drie keer te scoren.

’58 Zesde strafcorner voor hdm. Wordt hard gepusht tegen uitloper Andrin Rickli aan, die de overtreding mee krijgt. Gevaar geweken voor Almere.

GOAL! Deegan Huisman scoort met een heerlijke tip-in tegen de touwen. 4-2.

’53 Almere zet volle druk en is niet van plan de 3-2 voorsprong te verdedigen. Maar wil juist meer goals maken.

Einde Q3

’52 Deegan Huisman schiet liggend nipt een backhand langs de rechterpaal.

GOAL! ’49 Overtreding op Jonas de Geus. Derde Almeerse strafcorner. Stijn Jolie scoort de 3-2.

’47 Topschutter Stijn Jolie ligt geblesseerd op de grond en wordt behandeld. Beide ploegen komen bij elkaar. Nog 22 minuten in deze thriller…

’42 De intercity rijdt langs het terrein van Almere en toetert even. Tot enthousiasme van het publiek.

GOAL! ’39 Vierde strafcorner voor hdm. Via voet wordt het een vijfde strafcorner. Dartée scoort de 2-2. 

’37 Overtreding op Pieters. Tweede Almeerse strafcorner. Stijn Jolie pusht keihard op de paal. Pech voor Almere.

’36 Derde kwart is begonnen. Hdm moet twee keer scoren nu om in de Hoofdklasse te blijven.

Rust bij Almere-hdm

GOAL! Na een kiezelharde strafcorner van Dartée op de lat, wordt de corner uitgespeeld en scoort Pieter van Straaten knap de 2-1. Zo blijft hdm hopen.

’32 Derde strafcorner voor hdm. Wederom via een goede actie vanaf rechts. De linkerkant blijft kwetsbaar bij Almere.

GOAL! ’27 International Terrance Pieters maakt een droomgoal. Door De Geus wordt hij de diepte ingestuurd en al vallend passeert hij schitterend hdm-keeper Jaap van Montfort.

’22 Tweede strafcorner voor hdm na opzettelijk shoot buiten cirkel Almere. Harde push wordt knap gered door Almere-keeper Beck.

’21 hdm probeert almaar via de rechterflank over links bij Almere de cirkel binnen te komen en slaagt daar vaak in. Leverde tot nu toe al de strafcorner op.

’19 Almere-keeper Youri Beck moest in actie komen op een tip-in van hdm. Doet hij met de linkerklomp.

Beide ploegen klappen er vol op dit duel. Geen tactisch spel, niet afwachten, maar vol op de aanval. Tot nu toe is de wedstrijd qua veldverhoudingen redelijk gelijk.

Einde Q1

GOAL! ‘7 Via actie van internationals Jonas de Geus en Terrance Pieters krijgt Almere haar eerste strafcorner. Stijn Jolie staat niet in het veld. De bal gaat naar Terrance Pieters, die hard raak pusht. Die viert dit uitbundig.

‘3 Rick van den IJssel haalt de eerste Haagse strafcorner. Iedereen kijkt naar kanon Kieran Dartée, die de bal slim naar rechts passt, maar Cedric de Gier slaat hoog het doel in, terwijl hij in vrije positie is.

‘1 We zijn begonnen.

De nummer 11 van de competitie zal zich nog via play-outs veilig moeten spelen. Ondanks indrukwekkend vuurwerk kan de wedstrijd wel op tijd beginnen.

Vooraf: Lid van Verdienste van hdm Ruud Lutz is vannacht overleden. Daarom zal er voor de wedstrijd een minuut stilte worden gehouden. Lutz was afgelopen maandag in het ziekenhuis opgenomen vanwege hartproblemen. De Allyminati – de supporters van Almere staan er klaar voor. Net als de supporters van hdm. Beide teams waren bij het inspelen vrij ontspannen, vooral veel lachende gezichten. Benieuwd wat dit voor de wedstrijd betekent.

 


1 Reactie

  1. struikstergmail-com

    *19 Almere-keeper Youri Beck moest in actie komen op een tip-in van hdm. Doet hij met de linkerklomp" Kijk even goed naar de keeper... De sponsor op het shirt zegt het al. HDM


Wat vind jij? Praat mee...