Kellerman en Havenga beslissen topper in het Wagener Stadion

Met een harde en droge knal na een heel lange solo besliste international Bjorn Kellerman de topwedstrijd tussen Amsterdam en Kampong. De aanvaller van Kampong zorgde voor vuur in de topwedstrijd, waar Amsterdam de eerste helft veel balbezit had, maar Kampong counterde. Kampong was in de tweede helft gevaarlijker en effectiever.

Strafcornerkanon Martijn Havenga zorgde voor de 0-2 voorsprong, door de bal uit een corner achter Jan de Wijkerslooth te slepen. Amsterdam probeerde het wel bij een 0-2 achterstand, maar kon hun strafcorners niet benutten, mede vanwege het geweldige uitlopen van Sander de Wijn. De wedstrijd werd even gestaakt door een enorme hagelbui.

Lees hieronder de live-updates terug

’69 Keeper De Wijkerslooth wordt gewisseld voor een veldspeler. Fergus Kavanagh met het groene hesje aan.

’65 Actie van Rik van Kan, die weer een strafcorner voor Amsterdam forceert. De Wijn – wie anders – stopt de inzet van Reid-Ross en er volgt nog een corner. Variant via Verga gaat naast.

’61 Amsterdam forceert de strafcorner. De eerste wordt weer uitgelopen door De Wijn. Een variant volgt via Valentin Verga, maar Lars Balk staat goed om de bal tegen te houden. Ook uit de rebound scoort Amsterdam niet.

’56 Vierde Utrechtse strafcorner. Amsterdam lijkt nu kwetsbaar. Havenga sleept, De Wijkerslooth redt nu. Daarna groene kaart voor Kellerman.

’55 Teun Rohof maakt opzettelijk shoot tegenover Kellerman vindt de arbitrage en Kampong krijgt hun derde strafcorner. Jip Janssen pusht naast.

’53 Strafcorner voor Amsterdam. Reid-Ross sleept. Sander de Wijn loopt uit. Nog een corner. Ook die wordt er knap uit gelopen door De Wijn.

Einde Q3

’52 Goal! Boet Phijffer komt voorbij Wiegert Schut en forceert de tweede corner voor Kampong. Martijn Havenga en Jip Janssen op de kop cirkel. Havenga scoort met een lage sleep. Keeper De Wijkerslooth tast mis en baalt opzichtig.

’51 Rik van Kan krijgt groene kaart.

’50 We spelen weer verder in het Wagener Stadion. Veld is beetje wit, maar lijkt prima bespeelbaar.

Scheidsrechter Paul v.d. Assum staakt de wedstrijd tijdens een hagelbui. Foto: Koen Suyk

’50 Een enorme hagelbui zorgt ervoor dat de wedstrijd wordt gestaakt.

’48 Opstootje tussen Teun Rohof en Lars Balk. Beide spelers krijgen een groene kaart.

’46 Daar had het 0-2 kunnen zijn. Robbert Kemperman passt naar Pepijn Luijkx, die vlak voor het Amsterdamse goal mist.

’44 Bjorn Kellerman schiet schitterend raak en zet Kampong op een 0-1 voorsprong. Kellerman rent vanaf eigen helft naar de goal en weet de bal op snelheid knap vanaf rechts in de lange hoek laag binnen te slaan, vanaf de kop van de cirkel. Alweer de zesde treffer voor Kellerman van het seizoen.

’39 Teun Kropholler krijgt de bal op een gevaarlijke plek in de Amsterdamse cirkel, maar zijn voorzet wordt vakkundig weggeknuppeld uit de cirkel.

’36 Pruyser schiet met zijn forehand hard in het zijnet.

’36 We zijn weer begonnen. Het is te hopen dat de wedstrijd nog losbrandt, want tot nu toe is er nog geen vuurwerk.

Rust. Amsterdam veel balbezit, maar nog weinig grote kansen. Kampong solide en soms gevaarlijk via de counter.

Boris Burkhardt en Lars Balk. Foto: Koen Suyk

’30 Robbert Kemperman haalt de eerste strafcorner voor Kampong. Wordt gestopt door keeper De Wijkerslooth.

’29 Amsterdam probeert het wel, maar zowel Rik van Kan als Burkhardt worden gestuit net voor de Utrechtse cirkel.

’25 Mirco Pruyser slaat voor de tweede keer met zijn backhand de bal hard de cirkel in, maar belandt in niemandsland. Maakt nu ook een opmerking dat zijn teamgenoten hem moeten helpen.

’23 Burkhardt draait in de Utrechtse cirkel, wil een strafcorner maar krijgt ‘m niet van de arbitrage.

’19 Amsterdam speelt rond en heeft veel balbezit. Kampong aast op de counter. International Bjorn Kellerman krijgt eerste kans vanuit de counter, maar is vanuit moeilijke hoek en hij slaat over het doel van Jan de Wijkerslooth.

Einde Q1

’15 Na goede actie van Wiegert Schut over de achterlijn, mikt Rik van Kan op het doel, maar gered door Kampong-keeper David Harte.

’13 Amsterdam is na een aarzelend begin veel in balbezit op Utrechtste helft, maar verder dan een strafcorner kwam het nog niet qua kansen.

’12 Groene kaart voor Burkhardt.

‘7 Aanvoerder Billy Bakker slaat vanaf bijna de middenlijn de bal naar de Utrechtse cirkel. Bal ongelukkig op de Utrechtse voet en de eerste strafcorner voor Amsterdam. Boris Burkhardt sleept, topscorer Justin Reid-Ross staat ook niet in het veld. Sander de Wijn loopt de corner eruit.

‘4 Kampong tot nu toe de aanvallende ploeg in Amstelveen. Maar inzet van Derck de Vilder wordt vanaf rechts naast geslagen.

‘1 Er is afgeslagen hier in het Wagener Stadion. Het was even gestopt met regenen. Maar nu begint het weer.

Volg hier vanaf 20:30 de live-updates van de topwedstrijd in het Wagener Stadion tussen Amsterdam en Kampong. De twee teams staan voor het eerst tegenover elkaar sinds de finale om de landstitel, die Kampong in drie wedstrijden naar zich toe wist te trekken. Na vijf duels staan beide topploegen met twaalf punten op plek twee en drie van de ranglijst, achter het ongenaakbare Bloemendaal, dat de volle winst pakte in vijf duels.

In de zesde speelronde is Amsterdam-Kampong ook de confrontatie tussen de Zuid-Afrikaanse topscorer Justin Reid-Ross (6) en Bjorn Kellerman (5), die samen met Jeroen Hertzberger (5) de ranglijst aanvoeren van doelpuntenmakers. Vorig seizoen eindigde de wedstrijden tussen Amsterdam en Kampong twee keer in een 2-2 gelijkspel.


1 Reactie

  1. Runa Honig

    Forza Kampong! Kellerman in topvorm. De bondscoach kan echt niet om hem heen!


Wat vind jij? Praat mee...