Amsterdam naar finale na slimme zege op Bloemendaal

Met een overtuigende 0-3 overwinning heeft Amsterdam zich in de derde wedstrijd van de halve finale van de play-offs naar de finale en een EHL-ticket gehockeyd. Na twee spectaculaire wedstrijden zaterdag (5-5) en zondag (2-2), was het nu een tactischer duel waarin spits Mirco Pruyser met een goal en assist beslissend was en Amsterdam-keeper Jan de Wijkerslooth uitblonk.

Amsterdam begon beter aan de wedstrijd en kwam terecht op voorsprong via een tip-in via goaltjesdief Mirco Pruyser. Daarna kwam Bloemendaal sterk terug, maar vier strafcorners leverden niets op. Vlak voor de rust was het Buissant die knap de 0-2 maakte, na weer een actie van Pruyser.

Dat een hard werkend Amsterdam van coach Graham Reid helemaal inzakte bij balbezit van Bloemendaal en met z’n allen verdedigden, leek De Mussen van Michel van den Heuvel te verrassen. Bij Bloemendaal zal het gevoel leven dat ze het dit weekend af hadden kunnen maken. Ook bij een 0-3 achterstand wisten Florian Fuchs en Thierry Brinkman niet tot scoren te komen, mede dankzij een sterke Amsterdamse keeper Jan de Wijkerslooth.

Vorig jaar was Kampong in Bloemendaal overigens ook al twee keer op ’t Kopje te sterk in de halve finale. Bloemendaal had nog geen wedstrijd verloren dit seizoen. Nu wacht voor Bloemendaal nog de wedstrijd om het EHL-ticket zondag in Eindhoven tegen Oranje-Rood. Amsterdam speelt zondag thuis tegen Kampong de eerste wedstrijd om de landstitel.

Bloemendaal-Amsterdam 0-3 (0-2)
’21 Mirco Pruyser 0-1
’35 Jan Willem Buissant 0-2
’46 Valentin Verga 0-3

Hier lees je de live-updates terug


’70 Amsterdam naar de finale

’69 Zevende strafcorner voor Bloemendaal. Er is afgefloten. Voor de eer nog.

’68 Zesde Bloemendaalse strafcorner. Twee streakers op het veld. Geen goal.

’64 Derde Amsterdamse strafcorner, na actie Burkhardt. Reid-Ross pusht naast.

’60 Florian Fuchs schiet naast, na assist Xavi Lleonart.

’59 Pruyser mikt net naast. Bijna 0-4.

’53 Thierry Brinkman met de 1-3 op zijn stick maar stuit op De Wijkerslooth, die sterk keept vandaag.

Einde Q3. Bloemendaal moet komen. Ze hebben nog 17,5 minuten om dit goed te maken.

’47 Bloemendaal forceert de vijfde strafcorner. De Wijkerslooth stopt sleep met zijn stick en is daar heel blij mee.

’44 Valentin Verga maakt de 0-3, na een assist van Boris Burkhardt en een fout van Jasper Brinkman. Nu wordt het heel lastig voor Bloemendaal.

’42 Manu Stockbroekx weet niet wat hij moet doen met een helemaal ingezakt Amsterdam, verliest de bal. Tijn Lissone en Buissant counteren. Lissone had vrije schietkans, maar schiet tegen Stockmann op. Had 0-3 kunnen zijn.

Q3 is begonnen.

Einde Q2. Amsterdam hangt naar achteren en is dodelijk in hun aanvallen. Pruyser is deze keer beslissend bij twee Amsterdamse doelpunten. Zondag stond het 2-0 en werd het nog 2-2. Dus dit worden heerlijke 35 minuten.

’35 Jan Willem Buissant scoort met de rebound hoo g de 0-2, nadat Pruyser de bal tipte.

’34 Amsterdam verdedigt met z’n allen. Bloemendaal heeft moeite een gaatje te vinden.

’29 Derde strafcorner voor Bloemendaal via Florian Fuchs. Eerste wordt uitgelopen door Amsterdam. Vierde strafcorner volgt.Bal wordt niet goed gestopt en gevaar is geweken. Bloemendaal is wel nadrukkelijk op zoek naar die gelijkmaker en speelt beter dan in het eerste kwart.

’28 Tweede strafcorner voor Bloemendaal. Tim Swaen pusht, De Wijkerslooth redt en rebound wordt ook gemist.

’26 Bloemendaal op zoek naar de gelijkmaker. Amsterdam zakt helemaal in tot eigen 23-metergebied. Inzet van Stockbroekx komt in het zijnet.

’21 Mirco Pruyser raakt een harde bal van Teun Rohof aan in de cirkel. Mooie tip-in van Mirco Pruyser. 0-1 voor Amsterdam. Zijn eerste goal van de play-offs dit jaar, nadat hij er al 26 maakte in de competitie.

’20 Manu Stockbroekx met een goede pass, naar Glenn Schuurman, die stuit op De Wijkerslooth.

Einde Q1. Amsterdam tot nu toe gevaarlijker.

’16 Eerste strafcorner voor Bloemendaal. Keeper Jan de Wijkerslooth schopt bal tegen zijn eigen teamgenoot. Corner levert geen gevaar op, bedoeling was een variant, blijft 0-0.

’15 Beide ploegen zakken duidelijk in voorlopig als de ander balbezit heeft. Geen volle druk nog in ieder geval.

‘8 Amsterdam tot nu toe de betere partij. Bloemendaal nog niet gevaarlijk geweest.

‘4 Verga loopt rechts de cirkel in en krijgt een strafcorner. Justin Reid-Ross pusht en forceert nog een corner. Daarna wisselen Boris Burkhardt en Reid-Ross van positie, de twee kanonnen, en pusht Reid-Roos weer. Knap gered door Jaap Stockmann. Blijft 0-0.

”3 Valentin Verga maakt een actie en krijgt de overtreding mee op de rand van de cirkel. Verga lijkt even geblesseerd maar staat weer op.

‘1 We zijn begonnen. Mirco Pruyser heeft de bal uitgenomen!

Dat het weer een spektakel vandaag gaat worden op het uitverkochte Bloemendaal, kan bijna niet anders, na twee wedstrijden waarin beide ploegen zo dicht bij elkaar lagen. Hoewel Bloemendaal na de voorsprong zondag van 2-0 een zure nasmaak zal hebben van de tweede wedstrijd.

 


4 Reacties

 1. marijkebijen

  Wat jammer dat jullie dit niet uitzenden zeg!!😡 alleen abonnees v ziggo !?

 2. rd-wiegmankpnmail-nl

  En waarom wordt het niet uitgezonden op ZIGGO betaald ??

  1. IngeSpaai

   Ja idd ik heb ziggo via kpn wordt niks uitgezonden

 3. takuhi

  Bloemendaal - Amsterdam heb ik vanochtend gewoon op de tv bij NPO1 gekeken. Nu kijk ik Den Bosch - Amsterdam ook op de tv bij NPO1. Het maakt vandaag niet uit of je Ziggo of KPN hebt.


Wat vind jij? Praat mee...