Kampong prolongeert de landstitel na 3-1 zege op Amsterdam

Landskampioen Kampong heeft de landstitel geprolongeerd, na de 3-1 zege in de derde en beslissende finalewedstrijd tegen Amsterdam. Het was een heerlijke combinatie tussen Sander de Wijn en zijn maatje Robbert Kemperman die de beslissende 2-1 betekende. Het is de achtste landstitel voor Kampong in de historie.

De Utrechtse club nam deze keer de voorsprong, uit een strafcorner van Amsterdam. Die werd niet goed verwerkt, waarna Kampong snel counterde en Jasper Luijkx de 1-0 aantekende. Kampong was daarna de betere ploeg. Pas aan het einde van het tweede kwart nam Amsterdam langzaam het initiatief over. Vijf strafcorners leverden echter niets op. Vlak voor de rust was het echter wederom spits Mirco Pruyser die vanaf de achterlijn de bal naar binnen trok en schitterend de 1-1 scoorde.

Amsterdam kreeg nog kansen in het derde kwart, maar een interceptie van De Wijn, na een pass van Verga, betekende de 2-1. De Wijn gaf een slimme pass naar Kemperman, die scoorde. In het vierde kwart was Kampong de gevaarlijkste ploeg. Amsterdam was moegestreden – had ook een playoff-wedstrijd meer gespeeld in de halve finale – en kon alleen nog een vuist maken toen keeper De Wijkerslooth werd gewisseld. Amsterdam haalde wel diverse strafcorners, maar die leverden niets op. Kellerman kon uit een counter uiteindelijk de bal in een leeg doel tikken, na een hoge bal van Havenga, voor de 3-1. Toen barstte het feest los in Utrecht.

Kampong-Amsterdam 3-1
’10 Jasper Luijkx 1-0
’34 Mirco Pruyser 1-1
’51 Robbert Kemperman 2-1
’69 Bjorn Kellerman 3-1

UTRECHT – Landskampioen Kampong na de finale van de play-offs om de landtitel tussen de heren van Kampong en Amsterdam (2-1). ANP KOEN SUYK

Hier lees je de live-updates terug.

’69 Het is voorbij. Kellerman scoort na een hoge bal van Havenga de 3-1 en Kampong gaat zometeen de landstitel prolongeren.

’67 Weer een videoref van Amsterdam, maar ze krijgen deze keer geen gelijk. Het is nu bijna afgelopen.

’67 Toch nog gevaar en de zevende strafcorner voor Amsterdam, lijkt het. Amsterdam vraagt videoref aan en het is de zevende strafcorner toch. Strafcorner mislukt weer. De Wijn pakt af van Reid-Ross. Die loopt al de hele wedstrijd niet bij Amsterdam.

’66 Keeper De Wijkerslooth is gewisseld bij Amsterdam. Alles op alles voor Amsterdam.

’65 Lars Balk heeft kramp en moet gewisseld worden.

’63 Klaas Vermeulen lijkt vermoeid te raken in zijn allerlaatste wedstrijd. Maakt stopfoutjes die hij normaal niet maakt. Kans voor Kemperman, maar De Wijkerslooth redt.

’61 Nog minder dan tien minuten te spelen. Kampong lijkt de wedstrijd te controleren. Wat kan Amsterdam nog?

’59 Tweede Utrechtse strafcorner, nadat bal hoog terugkomt van De Wijkerslooth. Bal wordt gestopt en weggewerkt.

’55 Kampong vraagt videoref aan voor overtreding op Kellerman. Maar overtreding was buiten de cirkel. Dus vrije slag voor Amsterdam.

’53 Zevende strafcorner voor Amsterdam. Kampong vraagt videoreferral aan. De beslissing wordt teruggetrokken en Amsterdam krijgt geen zevende strafcorner.

Einde Q3.

’50 Verga levert de bal in bij De Wijn. Een knappe interceptie van De Wijn, die slim met zijn backhand naar Kemperman passt. Kemperman omspeelt De Wijkerslooth en de international scoort mooi de 2-1.

48′ Gele kaart voor Casper Horn. Daarna gele kaart voor Boet Phijffer, dus even tien tegen tien.

’42 Stopfoutje Teun Rohof. Eerste Utrechtse strafcorner. Goede sleep Havenga, maar hele knappe redding van De Wijkerslooth.

’40 Zesde Amsterdamse strafcorner, nadat Vermeulen de bal de cirkel inbracht. De Wijn loopt de corner goed uit.

’38 Vijfde Amsterdamse strafcorner, na doelpoging Pruyser. Kunnen ze in die andere cirkel wel goed slepen? Goede hoge sleep van Reid-Ross, maar Harte redt.

’36 Het was even wachten op de televisie, volgens de speaker. Nu zijn we begonnen aan de beslissende 35 minuten van deze thriller om de landstitel.

Rust

’35 Vierde Amsterdamse strafcorner. Roderic Schwirtz krijgt een duw van Sjoerd de Wert. Er wordt ook afgefloten voor de rust. Heel Amsterdam nu op de rand van de cirkel. Sleep van Reid-Ross mislukt. Hij krijgt de bal niet mee. De Zuid-Afrikaan had gisteren ook al heel veel moeite met slepen. Dit zijn kostbare kansen voor Amsterdam.

’35 Pruyser schiet met zijn backhand de 1-1 binnen. Vanaf de achterlijn trekt hij de bal helemaal naar binnen. Hele knappe goal.

’34 Sander de Wijn levert in bij Nicki Leijs. Die slaat op goal. Harte redt, maar bal komt hoog terug. Derde strafcorner voor Amsterdam nu wel een feit. Bal gaat naar Pruyser, maar die variant mislukt.

’30 Mooie actie Billy Bakker. Tweede strafcorner voor Amsterdam. Vorige keer betekende dat een goal voor Kampong. Reid-Ross pusht, derde strafcorner voor Amsterdam. Kampong vraagt video-arbitrage aan. De Wijn vindt het te hoog en Kampong krijgt gelijk.

’28 Eerste echte kans voor Amsterdam. Pruyser schiet hard op het goal. David Harte redt.

’25 De Wijkerslooth redt knap op een hoog schot van Kellerman.

’24 Tot nu nog geen grote kansen in het tweede kwart. Beide ploegen komen niet in de cirkel van de tegenstander.

’17 Wedstrijd is hervat. Amsterdam op zoek naar de gelijkmaker, maar Kampong was tot nu toe dodelijk in de counter.

Einde Q1

’14 Backhand van Robbert Kemperman gered door De Wijkerslooth.

’10 Mooie goal was dat van Luijkx, die al vanaf het begin van de wedstrijd nadrukkelijk aanwezig is.

‘8 Mooie combinatie tussen Billy Bakker en Valentin Verga, de bal komt in de cirkel en na een scrimmage volgt de eerste Amsterdamse strafcorner. Justin Reid-Ross kan niet slepen, verliest de bal en Kampong countert dodelijk via Jasper Luijkx, na pass van Kellerman.

‘5 Eerste grote kans van de wedstrijd. Jasper Luijkx rent door de defensie van Amsterdam, maar krijgt de bal met de backhand, 1 op 1 met keeper De Wijkerslooth, over het goal.

‘4 Gevaarlijke hoge bal van Martijn Havenga over Amsterdamse defensie, maar Bjorn Kellerman kan net niet goed aannemen.

‘1 Quirijn Caspers meteen gevaarlijk vanaf rechts, maar geen gevaar via inzet Luijkx.

‘1 Bjorn Kellerman heeft de bal uitgenomen!

Zaterdag waren Mirco Pruyser en Bjorn Kellerman de doelpuntenmakers. Doelman Jan de Wijkerslooth (ex-Kampong) was belangrijk tegen zijn oude club. Jan-Willem Buissant ontbreekt bij Amsterdam vanwege zijn hamstringblessure. Roderic Schwirtz neemt zijn plek in. Voor Klaas Vermeulen (Amsterdam) is het de allerlaatste wedstrijd op topniveau. Constantijn Jonker en Quirijn Caspers (Kampong) nemen ook afscheid van het tophockey, maar spelen volgende week nog de Final 4 van de Euro Hockey League (EHL)

 

 


2 Reacties

  1. niekhendriks

    Laat die van Bunge zijn mond eens houden en zich concentreren op het fluiten.... Pffff....

  2. PaulOpgenhaffen

    Van mij mag hij. Hij floot namelijk fantastisch.


Wat vind jij? Praat mee...