Mirco Pruyser schiet Amsterdam in finale knap naar derde wedstrijd

Op een volgepakt Kampong – met meer dan vierduizend toeschouwers – hebben de hockeyers van Amsterdam in de finale een beslissende wedstrijd geforceerd. Op het veld ‘De Klapperboom’ werd het 1-2 voor Amsterdam, mede dankzij twee schitterende treffers van international Mirco Pruyser. Het was de eerste nederlaag voor Kampong van het seizoen.

Het was Mirco Pruyser die na twee minuten al de onneembare vestiging Sander de Wijn en keeper David Harte het nakijken gaf. Daarvoor was een mooie beweging voor nodig, die De Wijn naar de grond deed glijden. Daarna werd Harte gepasseerd. Het was al snel de gevaarlijke Bjorn Kellerman die beide partijen weer op gelijke hoogte bracht. Na een fijne individuele actie schoot hij hard en hoog de 1-1 binnen. Keeper Jan de Wijkerslooth zag de bal net langs zijn handschoen zeilen.

Vlak voor de rust was het weer Pruyser, die bediend door de sterke Australiër Fergus Kavanagh hard en strak de 1-2 binnen sloeg met zijn backhand. Daarna kreeg Amsterdam vijf strafcorners op rij, maar wist het niet toe te slaan. Kampong kreeg ook kansen in het derde kwart via Ties Ceulemans, Lars Balk en Kellerman, maar wist niet voorbij De Wijkerslooth te komen. In het vierde kwart werd Constantijn Jonker ingebracht bij Kampong. De Utrechters kregen nog twee strafcorners vlak voor tijd, maar De Wijkerslooth redde knap. En mede dankzij de defensief uitblinkende Australiër Fergus Kavanagh bleef het bij 1-2.

Kampong-Amsterdam 1-2 (1-2)

‘3 Mirco Pruyser 0-1
‘9 Bjorn Kellerman 1-1
’30 Mirco Pruyser 1-2


Hieronder lees je de live-updates terug

’69 Er volgt een derde Utrechtste strafcorner. Klaas Vermeulen van Amsterdam kan het niet geloven. Ondertussen krijgt Bakker de groene kaart. De Wijkerslooth redt weer.

’68 Sjoerd de Wert komt erin voor David Harte. Kampong nu met een vliegende keep. Jonker forceert een tweede Utrechtse strafcorner. Amsterdam vraagt de video-arbiter aan. Het blijft een strafcorner. De Wijkerslooth redt op corner Havenga.

”67 Kellerman schiet met de backhand. De Wijkerslooth redt knap met de handschoen. Daarna claimt Kampong een strafcorner, maar na video-arbitrage is het toch uitslaan.

’63 Kellerman krijgt groen.

’60 Goudhaantje Constantijn Jonker is bij Kampong ingebracht. En wordt meteen gezocht door zijn maatje Caspers.

’58 Weinig kansen nog in het vierde kwart. Wat kan Kampong nog afdwingen?

’52 Laatste 17,5 minuten zijn begonnen.

Einde Q3.

’49 Ceulemans vindt De Wijkerslooth op z’n weg, na schitterende aanval via Kellerman en Kemperman.

’47 Nadat Kellerman bijna zelf scoorde, nu de eerste Utrechtse strafcorner. Martijn Havenga staat er niet in, dus is het Jip Janssen die pusht. De Wijkerslooth redt met de stick op de lage inzet.

’42 Bakker levert in bij De Wijn. Die passt naar Kellerman, die op een halve meter het doel mist met zijn backhand.

’41 Balk pusht na actie Quirijn Caspers. De Wijkerslooth redt met handschoen.

’37 Eerste strafcorner voor Amsterdam na actie Bakker. Boris Burkhardt sleept. Wordt gered. Amsterdam claimt tweede strafcorner en krijgt die ook na video-arbiter. Reid-Ross sleept, komt op voet. Derde strafcorner. Reid-Ross sleept weer, nu tegen De Wijn. Vierde corner. Reid-Ross weer tegen De Wijn. Vijfde corner. Gaat naar rechts en helemaal de mist in. Mislukte variant. Blijft 1-2. Reid-Ross lijkt de bal niet lekker mee te kunnen bij die eerdere corners.

’36 Meulenbroek staat opeens vrij voor De Wijkerslooth. Schiet met zijn backhand, maar wordt gered. Dat was een grote kans voor Kampong op de 2-2.

’36 Pruyser heeft de bal uitgenomen voor het derde kwart.

RUST IN UTRECHT. Amsterdam leidt met 1-2. Het gaat redelijk gelijk op, met veel strijd, maar international Pruyser laat zich nadrukkelijk zien (maakte al 26 doelpunten in de competitie) met heerlijke acties.

’30 Pruyser schiet weer met zijn backhand keihard raak. Deze keer van dichtbij. 1-2 voorsprong voor Amsterdam. Pass was van de Australiër Fergus Kavanagh.

’27 Kans Justin Reid-Ross smoort in een Utrechtste stick en vliegt net over het goal van David Harte.

’21 Valentin Verga dreigt alleen op Harte af te gaan, maar wordt afgestopt door De Wijn.

’19 Kampong dringt aan. Kellerman tot nu toe een plaag voor Amsterdamse defensie.

Einde Q1. Amsterdam begon furieus met de 0-1 van Pruyser en kansen op de 0-2. Maar Kellerman schoot onverbiddelijk de 1-1 binnen. Laatste minuten zag Kampong er weer sterker uit.

’12 Grote kans voor Philip Meulenbroek. Raakt keeper De Wijkerslooth na lange pass.

‘9 Na een heerlijke actie van Bjorn Kellerman is het 1-1. Kellerman soleert door de defensie en schiet hard en hoog binnen. Keeper Jan de Wijkerslooth (ex-Kampong) kan er niet bij met zijn handschoen. 1-1.

‘7 Kampong zoekt veelvuldig hun rappe international Bjorn Kellerman. Andersom zoekt Amsterdam hun goalgetter Mirco Pruyser.

‘4 Billy Bakker soleert over de achterlijn en bedient Nicki Leijs. Die schiet, maar schot wordt gered door David Harte.

‘2 Sensationeel begin. Mirco Pruyser dolt verdediger en schiet laag en lange hoek hard binnen. 0-1 voor Amsterdam!

‘1 Er wordt druk gezet op Billy Bakker, die de bal verliest. Poging Kellerman schiet over.

‘1 We zijn begonnen! Kampong meteen in de aanval via Bjorn Kellerman.

Er zijn 4023 kaarten verkocht. Verder staan er nog 62 jeugdwedstrijden hockey- en 28 voetbalwedstrijden op het programma. Het is dus afgeladen vol hier aan de Laan van Maarschalkerwerd.

Beide selecties zijn nagenoeg compleet. Het is alleen de vraag of de afzwaaiende Constantijn Jonker gaat spelen bij Kampong (hij doet nu wel zijn warming-up) en of Jan-Willem Buissant bij Amsterdam genoeg hersteld is van zijn hamstringblessure. Ze doen allebei mee in de ‘rijtjes’ met afronden op de goal, dus de kans is groot beide spelers die zondag niet meededen gewoon meedoen.

Kampong won zijn vijf voorgaande playoff-wedstrijden allemaal na shoot-outs. Zal het vandaag ook zo gebeuren, met hun sterke keeper David Harte weer als held?

 


1 Reactie

  1. rutgermeijnen

    Man vd wedstrijd: de Wijkersloot! Echt gaaf! Fantastisch! Mijn complimenten. 👍😊🏑


Wat vind jij? Praat mee...