Amsterdam maakt miraculeuze comeback tegen Bloemendaal

Ondanks een 2-0 achterstand en een eerste verloren wedstrijd op zaterdag, wist Amsterdam zondag nog terug te komen tot 2-2, ondanks dat Bloemendaal delen van de wedstrijd beter was. Het beslissende moment kwam toen de Duitse spits Florian Fuchs een overtreding maakte op Jan Willem Buissant, waar de arbitrage aan de overkant geel voor gaf en een strafcorner. 2-2 via de push van Valentin Verga.

Daarna toverde Amsterdam-coach Graham Reid een konijn uit de hoge hoed, met het opstellen van de Belgische Nederlander Philip van Leeuwen als keeper bij de shoot-outs, in plaats van vaste keeper Jan de Wijkerslooth. Van Leeuwen redde meteen de eerste shoot-out van Thierry Brinkman. Xavi Lleonart maakte shoot tijdens zijn shoot-out en het was verdediger Teun Rohof die Amsterdam met de 4-3 (in shoot-outs) naar de derde wedstrijd schoot.

De ontgoocheling bij Bloemendaal als Florian Fuchs geel krijgt. Foto: Koen Suyk

Lees hieronder de live-updates terug. Overigens waren er door internetproblemen even wat problemen met deze liveblog en daardoor ontbreken enkele passages, onze excuses daarvoor.

 

’62 Florian Fuchs krijgt geel van de scheidsrechter aan de andere kant, na overtreding op Buissant. Derde Amsterdamse strafcorner ook. En een man meer. Reid-Ross turnt naar Valentin Verga, die knap de 2-2 binnen pusht.

’57 Amsterdam probeert aan te dringen. Maar aanval via Vermeulen, Pruyser en Verga smoort in de Bloemendaalse verdediging. Weinig open kansen voor Amsterdam tot nu toe.

Einde Q3. Amsterdam heeft nog 17,5 minuut om tot minimaal shoot-outs te komen.

’48 Klaas Vermeulen komt goed de cirkel binnen vanaf rechts. Maar inzet wordt gekeerd.

’47 Met een tip-in maakt Amsterdam uit het niets de aansluitingstreffer. 2-1. Het is verdediger Nicki Leijs, die gisteren ook al de 5-5 maakte.

’38 Derde strafcorner voor Bloemendaal, na overtreding van Amsterdam. Tim Swaen pusht, maar De Wijkerslooth redt goed. Blijft 2-0.

Het is rust. Bloemendaal leidt met 2-0. De ploeg is ook sterker. Zal zware opgave worden voor Amsterdam, die moeten winnen, anders zijn ze uitgeschakeld.

’35 Tweede strafcorner voor Bloemendaal. En Sander ’t Hart – vorig jaar nog speler van Amsterdam – scoort de 2-0 nadat hij mooi de bal binnen tennist, na uitgespeelde strafcorner.

’27 Tot nu toe is Bloemendaal zeker sterker. Weet het alleen nog niet in de score verder uit te drukken.

’24 Amsterdam-spits Mirco Pruyser schiet backhand tegen het zijnet, na pass van Valentin Verga.

’23 Klaas Vermeulen leidt balverlies. Fuchs rent de cirkel in en probeet De Wijkerslooth te verrassen. Lukt niet.

’20 Bloemendaal-spits Florian Fuchs geeft voor met de backhand. De Wijkerslooth redt.

Einde Q1.

’17 Roel Bovendeert scoort al liggend de 1-0 voor Bloemendaal, na soepele aanval via Florian Fuchs.

’11 Tweede strafcorner voor Amsterdam. Reid-Ross pusht, mooi uitgelopen door Jasper Brinkman.

‘8 Backhand van Bloemendaal scheert hoog langs de goal. Backhand was van Dwyer na ooie actie van Glenn Schuurman.

‘5 Amsterdam-aanvoerder Billy Bakker pakt de bal slim af en forceert eerste Amsterdamse strafcorner. Justin Reid-Ross pusht naast, maar leek voor een variant. Blijft in ieder geval 0-0.

‘2 Forian Fuchs met een slim chopje en de eerste strafcorner voor Bloemendaal. Tim Swaen pusht, Jan de Wijkerslooth redt goed met de stick. Rebound wordt gemist.

‘1 We zijn begonnen!


Wat vind jij? Praat mee...