Almere handhaaft zich in HK na 1-0 zege op Hurley

Almere heeft zich zondag door een 1-0 overwinning op Hurley gehandhaafd in de Hoofdklasse. Hurley speelt volgend seizoen in de Promotieklasse. Jonas de Geus maakte in de veertiende minuut het enige en winnende doelpunt. Bij Almere speelde Terrance Pieters vanwege een hamstringblessure niet mee.

————————————————————————————————————————————————————–

Lees hieronder de live-updates terug.

’70 Het is afgelopen!

’66 Hurley brengt een vliegende keeper in. Het wordt nu alles of niets.

’65 Een counter van Juan Fortuin van Almere is gevaarlijk, maar levert geen goal op. Nog vijf minuten voor Hurley. Wat is het spannend.

’62 Het spel ligt even stil vanwege een blessurebehandeling voor keeper Beck van Almere. De klok geeft nog acht minuten aan, maar loopt de hele wedstrijd al wat tijd achter.

’60 Via een snelle uitbraak schiet Almere de bal over het doel van Hurley, dat zich meteen hergroepeert en de aanval weer zoekt.

’58 Opnieuw een enorme kans voor Hurley, de zoveelste in de tweede helft. Almere hapt naar adem. Kan de hoofdklasser het achterin nog 12 minuten dichthouden?

’54 Corner nummer acht voor Hurley gaat er ook niet in. Keeper Youri Beck redt met zijn stick op de sleeppush van Thiadens. Hurley heeft nu in de tweede helft corner na corner gehad, maar geen enkele keer gescoord.

’53 Het vierde kwart is begonnen. Meteen een kans voor Philip Thiadens, die de bal niet kan controleren en te laat op doel schiet. Toch een strafcorner…

Einde Q3.

’47 Strafcorner nummer zeven voor Hurley. Maar de bal schiet onder de stopper door. Kans verkeken voor Hurley, dat nu echt op jacht is naar de gelijkmaker.

’40 Corner voor Almere, die wordt gestopt door de uitstekend keepende Daan Wisselink. Daarna volgt een snelle uitbraak van Hurley. Kenny Bain rent de cirkel binnen, maar maakt een overtreding. Hurley is vele malen sterker dan voor rust.

’39 Na de kans van Bain, die voortkwam uit een corner, krijgt Hurley nog vier corners achter elkaar. Maar Almere overleeft de storm.

’38 Enorme kans voor Hurley uit een corner. Thiadens pusht op goal, via een scrimmage komt de bal bij aangever Kenny Bain. Die slaat vanuit kansrijke positie naast. Wat een mogelijkheid!

’37 Hurley begint sterk. Verovert ballen op cruciale plekken.

’36 Het derde kwart is begonnen.

RUST! Almere staat door het sterke eerste kwart terecht met 1-0 voor, ondanks dat Hurley in het tweede kwart beter voor de dag kwam dan in de eerste 17,5 minuut.

’29 Hurley haalt zijn eerste corner. Maar de bal wordt slecht gestopt en de kans is verkeken.

’28 Erwin Kruisbrink van Almere passeert twee, drie man van Hurley en beëindigt zijn indrukwekkende slalom met een schot, dat een halve meter over het doel heen vliegt.

’18 Met een paar schoten op doel zorgt Hurley aan het begin van het tweede kwart meteen voor gevaar.

Einde Q1.

’17 Aan het eind van het eerste kwart overleeft Hurley een bloedstollende fase met drie strafcorners voor Almere achter elkaar. Het had zomaar 2-0 kunnen staan. Het sterkere Almere zal in het tweede kwart de voorsprong snel willen verdubbelen.

’16 Almere jaagt op de 2-0. Jonas de Geus dribbelt langs de verdediging van Hurley, maar scoort niet.

’14 DOELPUNT ALMERE! Hij zat er al een tijdje aan te komen. Almere slaat de bal de cirkel in en hij belandt voor de stick van Jonas de Geus, die ‘m van dichtbij in het doel ramt. Keeper Daan Wisselink, die eerder twee keer knap redding bracht, is kansloos.

’13 Menne van Willigenburg van Hurley lijdt onnodig balverlies rond de eigen cirkel. Hij speelt de bal zomaar in de stick van Almere-aanvaller Juan Fortuin, die een schot op het doel vuurt. Keeper Daan Wisselink redt voor de tweede keer vandaag knap.

‘9 Het begin is duidelijk voor Almere, dat ook zonder de geblesseerde Terrance Pieters vooralsnog de betere ploeg is.

‘5 De eerste grote kans is voor Almere. Manuel Verga slaat de stuiterende bal vanaf een paar meter op doel, maar Hurley-keeper Daan Wisselink redt knap.

‘2 Een scoop belandt in de cirkel van Hurley, bij Deegan Huisman van Almere. Het levert niets op, maar de intenties van Almere zijn duidelijk.

‘1 De DJ heeft het publiek flink opgezweept en de wedstrijd is begonnen.

Almere moet het vandaag zonder international Terrance Pieters doen, die deze week hoorde dat hij met Oranje mag meedoen aan de Champions Trophy in Breda. Pieters heeft gisteren een hamstringblessure opgelopen. De spelers van Almere hebben gisterenavond al gehoord dat Pieters vandaag niet meedoet.