Oranje-Rood verslaat Amsterdam in heerlijk gevecht

Oranje-Rood heeft vrijdagavond Amsterdam in een prachtige wedstrijd verslagen. Na rust liepen de Eindhovenaren van een 3-1 voorsprong uit naar 4-3. Door de overwinning klimmen ze van de vierde naar de tweede plek. Amsterdam blijft vijfde met één punt achter op HGC en Kampong.

In de eerste helft was vooral Mink van der Weerden degene die Amsterdam pijn deed. Eerst pushte hij een strafcorner op de voeten van lijnstopper Niek Merkus, waarna Robert van der Horst de strafbal benutte (1-0). Vervolgens gaf hij een heerlijke pass op de vrij staande Benjamin Stanzl die de 2-1 binnenschoot en daarna sleepte hij een strafcorner vol op de plank (3-1). In de tussentijd had Boris Burkhardt van Amsterdam een strafcorner raak gepusht (1-1).

Binnen twee minuten na de aansluitingstreffer van Valentin Verga in de 50ste minuut (3-2) maakte Bob de Voogd een mooie strafcornervariant (4-2). Jan-Willem Buissant hield de spanning erin door veertien minuten voor tijd de 4-3 binnen te schieten.

Lees hieronder de live-updates terug

’70 Reid-Ross sleept zijn corner op doel! Maar lijnstopper Rashid Mehmood redt ‘m van de lijn. OR wint met 4-3!

’69 Strafcorner voor Amsterdam! En er wordt afgefloten. Dit is de laatste kans.

’69 Amsterdam slaat alle ballen nu de cirkel in.

’67 Amsterdam weer met elf man. Meteen een kans voor Pruyser, die op Blaak schiet. Nog drie spannende minuten.

’64 Nu Amsterdam met tien man staat is het vooral OR dat in de aanval is.

’62 Gele kaart voor Wiegert Schut van Amsterdam.

’61 Amsterdam is op jacht naar de gelijkmaker.

’58 Billy Bakker schiet op doel! Pirmin Blaak duikt naar de grond en redt de bal met zijn stick uit de hoek. Mooie redding.

Jan-Willem Buissant heeft de 4-3 gemaakt. Foto: Willem Vernes

’56 Amsterdam komt terug tot 4-3. Na een mooie actie van Valentin Verga, die de bal vanaf de achterlijn terug legt, schiet Jan-Willem Buissant laag de 4-3 binnen. Amsterdam houdt de spanning erin!

De Voogd juicht na de 4-2. Foto: Willem Vernes

Einde Q3.

’52 OR maakt meteen de 4-2 uit een strafcorner. Via een mooie variant schiet Bob de Voogd raak.

’50 Amsterdam komt terug tot 3-2. Valentin Verga slaat vanaf links de bal voor. Via de legguards van Pirmin Blaak werkt OR de bal in eigen doel.

’48 Amsterdam verprutst een strafcorner.

’47 Thomas Briels ramt de vol op het doel van Amsterdam. Een deel van het publiek juicht, maar de bal spat niet uiteen op de plank, maar op de paal.

’46 Een tip-in van Boris Burkhardt van Amsterdam na een pass van Mirco Pruyser wordt gered door OR-keeper Pirmin Blaak, die op de goede plek staat. Belangrijke ingreep. Het blijft 3-1.

’43 Het talent Max Kuijpers van Oranje-Rood laat af en toe mooie acties zien. Leuke speler.

’38 Strafcorner voor Amsterdam. De sleeppush van Justin Reid-Roos wordt van de lijn gestopt.

’36 Bob de Voogd is begonnen aan het derde kwart.

Einde Q2. Het is een heerlijke wedstrijd, met veel kansen aan beide kanten.

’34 Een goeie pass van Bob de Voogd belandt bij Thomas Briels, die op De Wijkerslooth schiet.

’28 Een balletje van Jan-Willem Buissant gaat net naast het doel van OR.

’27 Strafcorner voor Amsterdam. Boris Burkhardt sleept op doel, OR-keeper Pirmin Blaak redt. Uit de counter steekt Bob de Voogd het hele veld over en schiet hij over.

’24 3-1 voor Oranje-Rood. Mink van der Weerden sleept een strafcorner op de plank!

’18 Oranje-Rood scoort! Na een heerlijke pass van Mink van der Weerden staat Benjamin Stanzl vrij in de cirkel, die ‘m binnentikt: 2-1.

’16 1-1! Boris Burkhardt sleept voor Amsterdam een strafcorner hard en hoog binnen.

Einde Q1.

’13 Amsterdam-aanvoerder Billy Bakker krijgt een groene kaart omdat de scheidsrechter vindt dat er van Amsterdam te veel commentaar op de arbitrage is.

Robert van der Horst maakt de 1-0. Foto: Willem Vernes

’12 1-0 voor OR via een strafbal! Robert van der Horst stuurt De Wijkerslooth de andere hoek in: doelpunt.

’12 Strafcorner voor Oranje-Rood. Mink van der Weerden pusht op goal. Lijnstopper Niek Merkus krijgt ‘m op z’n voet. Strafbal voor OR!

’10 Het is een tot nu toe een spectaculair begin van de wedstrijd, met al meerdere kansen aan beide kanten. Met een beetje geluk had het al 1-1 of 2-2 gestaan.

‘8 Tweede strafcorner voor Amsterdam. Belandt uiteindelijk bij de paal bij Mirco Pruyser, die naast schiet.

‘7 Strafcorner voor Oranje-Rood. Mink van der Weerden pusht ‘m in de benedenhoek, maar De Wijkerslooth redt met zijn voet.

‘6 Een heerlijk schot van Lucas Martinez spat uiteen op de helm van Amsterdam-keeper Jan de Wijkerslooth. De bal vliegt omhoog en spat vervolgens uiteen op de lat. Bal gaat over, maar wel een mooi begin van de wedstrijd.

‘5 Via een mooi passje van Thomas Briels op links belandt de bal bij Max Kuijpers, die Niek van der Schoot op rechts aanspeelt. Die schiet naast.

‘4 Strafcorner voor Amsterdam, de eerste van de wedstrijd. De sleeppush van Reid-Ross wordt eruit gelopen. In de rebound slaat Jan-Willem Buissant op doel, Pirmin Blaak redt.

‘3 Een uitbraak van Oranje-Rood. Maar het passje van Benjamin Stanzl bereikt Thomas Briels niet.

‘1 Mirco Pruyser heeft afgeslagen.

Statistieken vooraf

In de voorgaande vier ontmoetingen tussen deze clubs werden steeds ten minste vier doelpunten gemaakt. Vorig seizoen eindigde dit duel in een 3-4 uitoverwinning voor Amsterdam. Boris Burkhardt scoorde namens Amsterdam twee keer. Later in het seizoen eindigde de return zelfs in een 4-5 overwinning voor de Eindhovenaren. Mink van der Weerden maakte een hattrick namens de bezoekers. Hij maakte in totaal twintig Hoofdklasse-doelpunten tegen Amsterdam. Justin Reid-Ross maakte dit seizoen al tien doelpunten en staat daarmee op de tweede plaats in het topscorerklassement.