Na hockeyshow in de klassieker is Bloemendaal beter met shoot-outs

Na een wervelende hockeyshow die op de valreep in 5-5 eindigde, waarbij Bloemendaal terugkwam van een 4-2 achterstand en Amsterdam van een 4-5 achterstand, moesten shoot-outs de beslissing brengen. Bloemendaal miste geen shoot-out en won de eerste play-off wedstrijd.

Het leek alsof alle energie uit de lijven van de Amsterdammers was geperst, nadat ze de 4-2 hadden gemaakt. Daarna was het een en al Bloemendaal. Via een goal van de 39-jarige Jamie Dwyer en twee assists van de Australische veteraan liepen De Mussen in deze hockeyshow uit naar 5-4. Dat Nicki Leijs op de valreep de 5-5 maakte, paste in deze thriller van een wedstrijd.

Tussen de 22ste tot de 24ste minuut was het chaos bij beide teams – er werden drie goals gemaakt – en dat gaf de verhoudingen in de wedstrijd goed weer. Aanvallen was belangrijker dan verdedigen en dat was voor het publiek heerlijk. Dat Amsterdam de 4-2 relatief eenvoudig liet glippen, had het vooral aan zichzelf te wijten. Neem de 4-3: de sterke Australische veteraan Dwyer mocht makkelijk doorlopen en de assist geven aan Yannick van der Drift.

Bloemendaal liet zien mentaal sterk te zijn en was niet van slag van de 4-2 achterstand. Zondag zal het op het eigen Kopje af willen maken tegen Amsterdam.

Lees hieronder de live-updates.

Bovendeert scoort 8-10 en Bloemendaal wint de eerste play-off wedstrijd.

Teun Rohof scoort 8-9

Dwyer scoort de 7-9

Tijn Lissone forceert strafbal. Reid Ross scoort 7-8.

Xavi Lleonart scoort 6-8

Mirco Pruyer scoort 6-7

Florian Fuchs scoort 5-7

Jan Willem Buissant mist 5-6

Thierry Brinkman scoort de eerste shoot-out 5-6

Einde Q4. Shoot-outs.

’69 Nicki Leijs scoort de 5-5. Het worden de shoot-outs.

’66 Keeper De Wijkerslooth wordt gewisseld voor een veldspeler. Nog 3:40 op de klok.

’64 Nog zes minuten te spelen. Amsterdam probeert wel gevaarlijk te worden, heeft ook veel balbezit, maar tot uitgespeelde kansen leidt het niet.

’58 Het is Amsterdam dat vol op de aanval speelt. Daardoor veel countermogelijkheden voor Bloemendaal. Fuchs haalt de derde strafcorner voor Bloemendaal, uit een counter. Corner wordt gekraakt.

Einde Q3. Na de 4-2 voor Amsterdam, is het een al Bloemendaal. Amsterdam vergeet solide te verdedigen. Bloemendaal is dodelijk en scoort drie keer. Nog 17,5 minuten te spelen in dit spektakelstuk.

’49 Tim Jenniskens scoort de 4-5, weer op aangeven van Dwyer. De 39-jarige Australiër is goud waard.

’48 Florian Fuchs mag vrij doorlopen naar De Wijkerslooth, maar schiet tegen zijn legguards. Goed werk van De Wijkerslooth.

’45 Yannick van der Drift scoort van dichtbij de 4-4, na heerlijk voorbereidend werk van Dwyer. 4-4.

’44 Jamie Dwyer tipt de bal in het net bij strafcornervariant. Tim Swaen de aangever. 4-3!

’43 Florian Fuchs in kansrijke positie kiest voor pass in de Amsterdamse cirkel. Maar wordt onderschept.

’41 Pruyser schiet met de backhand, op de legguards van Stockmann.

’40 Billy Bakker schiet snoeihard met de backhand binnen, na een pass van Valentin Verga. 4-2.

’36 We zijn weer begonnen. Florian Fuchs begint aan een rush. Glenn Schuurman haalt eerste Bloemendaalse strafcorner. Bal wordt niet gestopt door Thierry Brinkman.

Einde Q2. Rust in Amstelveen. Na een zinderende eerste helft staat het 3-2 voor Amsterdam, dankzij treffers van Casper van Dijk en sleeppushes van Burkhardt en Reid-Ross. Dit belooft veel voor de tweede helft.

’31 Tweede strafcorner voor Amsterdam. Casper Horn legt de bal op de voet. Justin Reid-Ross raakt Jasper Brinkman. Nog een corner, de derde voor Amsterdam. En Reid-Ross pusht schitterend langs Stockmann, die twee hoge pushes niet kan verwerken. 3-2.

’29 Wedstrijd heel even afgekoeld na die drie goals in twee minuten tijd. Maar de wedstrijd gaat in een moordend tempo verder.

’23 En Casper van Dijk maakt er meteen 2-2 van met de backhand. Ongelofelijk!

’22 Xavi Lleonart dribbelt vanaf de afslag briljant door de Amsterdamse defensie en maakt er 1-2 van.

’21 Amsterdam-aanvoerder Billy Bakker dribbelt langs twee Bloemendalers en haalt knap een strafcorner. De eerste voor Amsterdam. Boris Burkhardt sleept de bal snoeihard in de rechterbovenhoek. Het staat 1-1.

’19 Casper Horn pusht de bal voorlangs, niemand bij Amsterdam die de bal binnen kan tikken.

Einde Q1. Veel protesten van Amsterdam bij de arbitrage, die strafcorner claimden na vermeende overtreding op Pruyser. Blijft 0-1.

’16 De Duitse spits brengt de bal de cirkel in en tipkoning Roel Bovendeert raakt de bal aan. Zo achter Jan de Wijkerslooth. 0-1 voor Bloemendaal, enigzins uit het niets. Knap gedaan door Bovendeert.

’11 International Mirco Pruyser pakt de bal af van Belgisch internatioanl Manu Stockbroekx en haalt daarna uit met de backhand. Bal schiet voorlangs bij Stockmann.

‘9 Nog geen grote kansen, maar wel veel strijd en energie al op het veld hier in Amstelveen. Beide ploegen trekken vol ten aanval.

‘3 Bloemendaal al twee keer in de cirkel van Amsterdam geweest, maar nog niet gevaarlijk.

‘1 Wedstrijd begint furieus. Tijn Lissone pusht op de legguards van Bloemendaal-keeper Jaap Stockmann, die na deze play-offs afscheid neemt van het tophockey.

‘1 We zijn begonnen!

Afgaand op de competitie is Bloemendaal licht favoriet. Maar eerder gaf de afscheid nemende Klaas Vermeulen al aan dat deze underdog-positie prima is. De Bloemigans – de supporters van Bloemendaal – hebben al het vuurwerk afgestoken voor de wedstrijd.