Bloemendaal doorbreekt ongeslagen reeks Kampong met 1-2 zege

Landskampioen Kampong verloor voor het laatst een competitiewedstrijd op 19 maart 2017. Maar Europees kampioen Bloemendaal was vrijdagavond aan de Laan van Maarschalkerweerd in een goed maar defensief treffen de betere en doorbrak de zegereeks met een 1-2 overwinning. 

Het was tijdens de topper in de Hoofdklasse Heren duidelijk te zien, waarom Kampong en Bloemendaal al zo lang ongeslagen zijn in de reguliere competitie. Defensief stond het ijzersterk bij beide ploegen, waardoor kansen schaars waren. Het was uiteindelijk Bloemendaal dat de kansen beter benutte en daardoor met de winst aan de haal ging. Kampong kreeg wel drie strafcorners, maar die werden goed gestopt door doelman Maurits Visser, die dit seizoen oud-international Jaap Stockmann opvolgde in de goal.

Na de 1-2 via jongeling Silas Lageman, alweer zijn derde treffer dit seizoen, werd het nog een heet vierde kwart in Utrecht. Maar dankzij sterk verdedigen van Bloemendaal, onder leiding van de Belg Arthur van Doren, bleef het bij 1-2 en moest Kampong de eerste competitienederlaag slikken sinds anderhalf jaar.

Manu Stockbroekx in duel met Derck de Vilder van Kampong. Op de achtergrond Floris Wortelboer en Sander de Wijn. Foto: Ankie Hogewind/OrangePictures

Hieronder lees je de live-updates


Correctie: de goal van David Luijkx is na de wedstrijd toch toegekend aan de Duitse spits Florian Fuchs.

’66 Kampong heeft nog een paar minuten om de gelijkmaker te scoren. Bloemendaal nu helemaal in eigen 23-metergebied.

’62 Dankzij de Utrechtste storm is Bloemendaal nauwelijks nog gevaarlijk. Maar Kampong weet zelf ondanks veel druk, nog geen grote kansen te creëren.

’59 Volle druk van Kampong nu op de helft van Bloemendaal.

’55 Weer Kellerman op Kemperman, weer net geen goal.

’54 Met de 1-2 vlak voor het einde van het derde kwart, wordt het nog een heet kwartiertje in Utrecht. Supporters van Kampong gaan er ook achter staan.

Einde Q3

’52 Counter via Kellerman, die Robbert Kemperman bereikt, die net naast tikt. Kampong was even dichtbij de 2-2.

’52 GOAL. Kampong scoort vanaf dichtbij via Silas Lageman de 1-2, hoog in het net.

’43 Boet Phijffer legt de bal op de Bloemendaalse voet. Derde strafcorner voor Kampong. Havenga sleept hoog, schitterende redding van Maurits Visser.

’39 GOAL. Manu Stockbroekx slaat naast het goal. Kampong begint aan een aanval, die wordt afgestopt door Bloemendaal. De bal gaat razendsnel naar de cirkel , waar de 0-2 wordt binnengetikt door David Luijkx. Bloemendaal hoe levensgevaarlijk het is in de omschakeling. De ongeslagen reeks van Kampong van dertig wedstrijden staat op het spel.

Q3 begonnen.

Glenn Schuurman, Sander de Wijn en Roel Bovendeert. Foto: Ankie Hogewind/OrangePictures

RUST IN UTRECHT. Na twee kwarten staat het 0-1 voor Bloemendaal. Beide teams staan verdedigend strak opgesteld en zakken veelvuldig terug. Daardoor geen grote kansen voor beide teams. Bloemendaal scoorde bijna de 0-2 via Roel Bovendeert, maar zijn backhandje ging net over het goal. Kampong wist twee strafcorners niet te benutten.

’33 Aanvoerder Sander de Wijn zorgt met een goede actie voor de tweede Utrechtse strafcorner. Strafcorner verloopt niet soepel, Havenga komt niet tot een push.

’30 Martijn Havenga pusht. Keeper Visser redt de lage inzet. Blijft 0-1.

’28 Eerste strafcorner voor Kampong. Jorrit Croon probeerde een dribbel, werd gestuit waarna de bal meteen naar aanvaller Kellerman ging. Die wordt onreglementair gestopt door Arthur van Doren. Strafcorner voor Kampong.

’25 Bloemendaal even als team helemaal teruggetrokken met z’n allen in het eigen 23-metergebied. Weinig ruimte voor Kampong om in te hockeyen.

’19 Kampong zet nu wel druk, mede met Bjorn Kellerman. Daardoor ontstaat er ruimte bij Glenn Schuurman, die een schitterende pass geeft naar Roel Bovendeert. Die scoort bijna de treffer van de competitie. Na een actie, wipt hij de bal met zijn backhand net over Harte en het goal. Hier was het bijna 0-2. En een waarschuwing dat Bloemendaal maar heel weinig ruimte nodig heeft om gevaarlijk te worden.

’18 Beide ploegen zakken over het algemeen in, als ze de bal niet hebben. Om vanaf daar af en toe druk te zetten, maar een open wedstrijd is het vooralsnog niet.

Einde Q1.

’14 Daar leek de 1-1 aan te komen. Ties Ceulemans geeft voor vanaf links, Boet Phijffer heeft de bal voor het intikken, maar een stuitertje voorkomt de 1-1. Publiek telde ‘m al bijna.

’12 Na een hoogstandje van Thierry Brinkman tikt Roel Bovendeert net naast het Utrechtste doel.

’11 Bloemendaal speelt rustig de bal rond. Kampong begint te jagen op de bal.

‘8 Kampong wordt voor eerste keer echt gevaarlijk, maar aanvaller Boet Phijffer wordt goed gestuit door keeper Maurits Visser.

‘2 GOAL Eerste strafcorner voor Bloemendaal. Manu Stockbroekx brengt de bal in de cirkel, gaat hoog via Utrechtse stick. Wordt rechts laag binnengesleept door strafcornerschutter Tim Swaen, langs keeper David Harte.

‘1 Er is afgeslagen door Kampong.

Volg hier de live-updates van de kraker in de derde speelronde van de Hoofdklasse Heren tussen landskampioen Kampong en Europees kampioen Bloemendaal. Beide ploegen staan bovenaan en verloren in de reguliere competitie al bijna anderhalf jaar niet.

Kampong is al dertig competitiewedstrijden ongeslagen (24 keer winst, 6 keer gelijk). De laatste nederlaag dateert van 19 maart 2017, toen werd het in Rotterdam 5-2. Bloemendaal is 26 competitiewedstrijden (20 keer winst, 6 gelijk) op rij ongeslagen. Het was 23 april 2017 dat Bloemendaal thuis met 1-3 verloor van Kampong. Vorig jaar speelden de ploegen twee keer gelijk in de competitie.

Op het eerste gezicht lijkt Kampong er in vergelijking met afgelopen seizoen op achteruit gegaan door het stoppen van hun drie spitsen Quirijn Caspers, Constantijn Jonker en Philip Meulenbroek, maar in de wedstrijden tegen Pinoké (4-1) en SCHC (7-2) liet de landskampioen zien dat ook de middenvelders zeer trefzeker zijn. Bloemendaal speelt met hun versterkingen Arthur van Doren en Jorrit Croon. De Mussen wisten tot nu nipt te winnen van Almere (2-1) en promovendus Klein Zwitserland (3-1).

Bij Kampong doet keeper David Harte weer mee. De Ierse sluitpost ontbrak afgelopen week tegen SCHC.

 


5 Reacties

 1. Runa Honig

  Ruststand 0-1. Een interessante pot met hoogstaand hockey in een vol huis. Fantastisch hoe hockey leeft in Utrecht. Bloemendaal is de technisch betere partij, maar kampong heeft de vechtmachine aan. Benieuwd hoe dit afloopt.

 2. Runa Honig

  Bloemendaal is een geoliede machine. Onder druk maakte kampong achterin een paar domme fouten, maar bleef knokkend in de wedstrijd. Verdiende overwinning uiteindelijk van bloemendaal. Topwedstrijd!

 3. luchtisblauwgrasisgroen

  Bloemendaal speelde ijzersterk vanavond. Knappe corner van Swaen! Wanneer Jorrit Croon meer vrijuit gaat spelen wordt het helemaal mooi om te zien!

 4. jacobbuddingh

  zoistmaarnet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Runa Honig

  Ik vind die nieuwe jongen bij kampong silas lagerman echt een groot talent. En bjorn kellerman steekt in grote vorm. Als hij nu door de bondscoach straks gepasseerd wordt voor het wk, dan breekt echt mijn klomp. Verder vond ik bij Bloemendaal vooral de buitenlanders uitblinken en dat is met het oog op het wk eigenlijk geen goed nieuws.


Wat vind jij? Praat mee...