Na teleurstellende week richt Hurley zich op tegen Almere

Hurley heeft een knappe prestatie geleverd door de eerste wedstrijd van de playoff-serie tegen Almere via shoot-outs te winnen. De Amsterdammers hadden een zware week voorafgaand aan de wedstrijd – zowel fysiek als mentaal. Tegen Klein Zwitserland kwamen ze in de derde wedstrijd tekort na shoot-outs, terwijl ze een minuut voor het eind van de reguliere speeltijd nog voor stonden.

Dat de ploeg van Reinoud Wolff drie dagen later won van hoofdklasser Almere, mag daarom een prestatie van formaat genoemd worden. Al leek het scenario van zondag zich even te herhalen. Tegen het eind van het duel leidde de thuisploeg met 2-1, dankzij twee goals van Christiaan Stroboer, die twee keer goed kwam inglijden op een voorzet van rechts. Na een onnodige gele kaart van Chris Collot d’Escury kon Almere toch nog de gelijkmaker scoren. Stijn Jolie, vorig jaar nog in dienst van de formatie uit het Amsterdamse Bos, schoot onberispelijk hard raak uit de strafcorner: 2-2.

Het betekende opnieuw shoot-outs nemen voor Hurley. Fijne herinneringen aan de vorige serie, had keeper Daan Wisselink niet. Zondag weerhield hij slechts Govert Soeters van scoren, terwijl geen van zijn teamgenoten trefzeker was uit een shoot-out. ‘Dat we toen vlak voor tijd de wedstrijd uit handen gaven, was zo’n schok voor ons. Daardoor misten we allemaal het vertrouwen tijdens de shoot-outs’, verklaarde Wisselink de deceptie van een paar dagen eerder. ‘Maar daar hebben ook van geleerd. Nu kwam er na het laatste fluitsignaal een soort rust over me heen en ging ik met zelfvertrouwen de serie in.’

Hurley-keeper Daan Wissenlink wordt gefeliciteerd door oud-ploeggenoot en vriend Stijn Jolie (c) Koen Suyk

Vechters van Almere

Woensdag zat de goalie er beter bij. Wisselink pakte twee shoot-outs, die van de Zwitser Andrin Rickli en die van Daniël de Haan. Zijn vier teamgenoten die in actie moeten komen waren allen trefzeker. Niet onverdiend dat de sluitpost na het duel veel complimenten in ontvangst nam van het Hurley-publiek. ‘Ik pak er twee, maar verder heb ik eigenlijk weinig te doen gehad. We staan het hele jaar al goed achterin en vandaag geven we ook weinig weg. Almere heeft een hecht team, het zijn vechters. Twee jongens steken er bovenuit, dat zijn de internationals Jonas de Geus en Terrance Pieters, maar ook die hadden we goed onder controle. Vooral Gijs Buissant had daar een belangrijk aandeel in vandaag.’

Coach Reinoud Wolff noemt de zege een geweldige start. Het lukte de oefenmeester zijn ploeg in drie dagen tijd weer op de rit te krijgen. ‘De wedstrijden volgen elkaar in een bizar tempo op. Maar vanavond ging het niet meer om fysiek. Almere heeft een maand geen wedstrijd gespeeld, maar daar lagen ook drie of vier jongens met kramp op de grond. Het is dus puur een mentale kwestie. Ben je bereid om bergen te verzetten? Dat waren wij vandaag.’

De teleurstelling van de nederlaag tegen KZ had er diep in gehakt, beaamde iedereen van Hurley. ‘Maar het gaat erom hoe je met die teleurstelling omgaat. Dát is het mooiste van sport’, vertelde Wolff, die zijn ploeg liet inzien dat ze de herkansing met beide handen moesten aangrijpen. ’Wij zijn strak eerste geworden in de Overgangsklasse. Daarmee hebben we onszelf twee kansen op promotie verschaft. Als wij deze tweede kans niet volle bak het gaspedaal indrukken, zijn we de sport niet waard.’

Reinoud Wolff spreekt zijn ploeg toe na de overwinning op Almere (c) Koen Suyk

Bram Cornelisse

Eén van de Almere-spelers die last van kramp had, was Bram Cornelisse. De verdedingsleider moest na de zoveelste krampaanval zijn wedstrijd voortijdig staken. Aan gebrek aan wedstrijdritme ligt het niet, volgens de Flevolander. ‘We hebben deze weken hard getraind. Dit had te maken met dat het een warme dag was en een zware wedstrijd. Ik moet even herstellen en dan kan ik zaterdag weer aan de bak. Zaterdag thuis winnen en het dan zondag hier afmaken, dat is het plan.’

Hurley – Almere 2-2 (1-1) Hurley wint na shoot-outs

‘5 Christiaan Stroboer 1-0
’25 Terrance Pieters 1-1
’49 Christiaan Stroboer 2-1
’66 Stijn Jolie 2-2 (sc)

Bram Cornelisse moet hinkend het veld verlaten na een krampaanval (c) Koen Suyk

Lees hieronder de wedstrijdupdates terug.

Daniel de Haan (Almere): MIS
Steven Schilte (Hurley): RAAK 4-3
Terrance Pieters (Almere): RAAK 3-3
Kenny Bain (Hurley): RAAK 3-2
Andrin Rickli (Almere): MIS 2-2
Chris Stroboer (Hurley): RAAK 2-2
Daan Dekker (Almere): RAAK 1-2
Maarten Nyst (Hurley): RAAK 1-1
De Geus (Almere): RAAK 0-1

’70 Afgelopen. We gaan shoot-outs nemen.

’69 Nu een strafcorner voor Hurley. Niek Collot d’Escury op de kop. Tegen de eerste uitloop aan. Nieuwe corner. Die krijgt lijnstopper Stijn Jolie op zijn lichaam nadat de bal van richting wordt veranderd. Scheidsrechter Jasper Nagtzaam staat er bovenop en geeft in eerste instantie een strafbal. Na overleg wordt het een strafcorner. De variant strandt. Bain moet geblesseerd het veld verlaten.

’68 Strafcorner voor Almere. Stijn Jolie op de kop van de cirkel. 2-2! In het dak van het doel.

’67 Weer eenschermutseling voor het Hurley-doel. Almere kan niet profiteren. Chris Collot d’Escury moet met geel naar de kant.

’65 Cornelisse heeft opieuw kramp. Tijd weer stil. Dit keer gaat hij naar de kant.

’62 Cornelisse gaat naar de grond zonder iemand in de buurt. Kramp. De verdedigingsleider kan door.

’60 Geel voor Manuel Verga.

’55 Gevaarlijke situatie voor het doel van Wisselink, maar Almere profiteert niet.

’51 Het is 2-1! Chris Stroboer rondt een voorzet van Maarten Nyst af. Wederom diepe pass van achteruit de rechterhoek in.

’48 Erwin Bruisbrink blijft na een botsing liggen. Hij kan niettemin door.

’41 Pieters met een backhandschot, weinig gevaar.

’37 Hurley haalt meteen een strafcorner, de eerste voor de Amsterdammers. Maarten Nyst snelt over de achterlijn en zijn bal richting de strafbalstip belandt op een Almeerse voet. Thiadens pusht, Beck recht met de handschoen. In de rebound wordt Thiadens afgefloten voor gevaarlijk spel.

’36 Tweede helft is van start. Almere wat laat uit de kleedkamers. Hurley stond al paar minuten opgesteld.

’35 De eerste helft zit erop. Het staat 1-1. Goals van Stroboer en Pieters.

’30 Bain mist een één-op-één met Youri Beck.

’28 Kansje voor Hurley. Lange bal vanaf de middenlijn de cirkel in, Thiadens kan er niet bij.

’25 Het is 1-1! Pieters tikt op knappe wijze een half hoge voorzet van Bram Cornelisse binnen.

’22 Heel grote kans voor Pieters. Jolie passt de bal van buiten de 23 de cirkel in, die door iedereen wordt gemist. De international slaat naast.

’19 Aanvoerder Thom Hayward krijgt de bal hard op zijn hand. Dat ziet er niet goed uit voor de Hurleyaan, maar hij lijkt door te kunnen.

’18 In de laatste seconden van het eerste kwart geeft de scheidsrechter Almere een strafcorner voor opzettelijk shoot binnen de 23 van Koedijker. Het is de eerste van de wedstrijd. Stijn Jolie pusht, maar keeper Daan Wisselink redt stijlvol met zijn stick.

‘5 Het is 1-0! Kenny Bain stuurt Hjalmar Koedijker de rechterhoek in. Koedijker zet voor en Christiaan Stroboer kan halverwege de cirkel binnenglijden met zijn backhand.

‘3 Eerste gevaar komt van Almere. Een bal die viavia in de Hurley-cirkel blijft hangen op een gevaarlijke plek. Terrance Pieters kan er net niet bij.

‘1 We zijn begonnen!


1 Reactie

  1. luchtisblauwgrasisgroen

    Pijnlijk verlies voor Almere, ongeloofelijk knap van Hurley om hier te winnen! De twee internationals van Almere zouden op internationaal mee moeten kunnen doen, maar tegen een overgangsklasse club hebben ze het nog knap lastig...


Wat vind jij? Praat mee...