HK (H): Puntenverlies Bloemendaal en Den Bosch verrast HGC

Bloemendaal heeft in het Amsterdamse Bos punten laten liggen. De koploper speelde vrijdagavond met 2-2 gelijk tegen Pinoké. Den Bosch houdt hoop op de play-offs levend door HGC met 3-0 te verslaan en Rotterdam scoorde zes doelpunten na rust om Almere te verslaan: 6-3. Hekkensluiter SCHC kon niet stunten tegen Oranje-Rood (3-2) en Tilburg boog voor landskampioen Kampong (1-2).

De opdracht voor Den Bosch was duidelijk. Er moest worden gewonnen om de hoop op de eerste deelname aan de play-offs sinds 2000-2001 levend te houden. En dat deed de Bossche formatie. Aan de Oosterplas had de ploeg van coach Eric Verboom geen kind aan HGC, dat zich gedwee naar een nederlaag liet spelen. Al voor rust stond de eindstand op het bord. HGC bewees zichzelf geen dienst. Hoewel de ploeg nog op de derde plaats staat, is Oranje-Rood in punten op gelijke hoogte gekomen. Het gat met nummer zes Den Bosch is nog maar drie punten

Almere leek in de strijd om degradatie zeer goede zaken te doen in Rotterdam. De ploeg leidde na het eerste kwart met 2-0. Na een tegendoelpunt van Albert Beltran na rust herstelde Bram Cornelisse uit een strafcorner de marge weer naar twee doelpunten. Een overwinning leek in de tas, maar Rotterdam rechtte de rug een scoorde vijf doelpunten op rij voor een 6-3 zege. Hierdoor mogen de Rotterdammers nog een kleine hoop koesteren op een play-offplek. Almere incasseerde de negende nederlaag in tien duels en zal nog alle zeilen moeten bijzetten om niet rechtstreeks te degraderen.

Het geplaagde Amsterdam boekte zijn tweede zege op rij onder leiding van Jan Jorn van ’t Land. Promovendus Klein Zwitserland werd met ruime cijfers aan de kant gezet: 5-1. De Steenbokken kwamen in het eerste kwart nog wel op 1-1, maar na rust sprintte Amsterdam weg van Klein Zwitserland. Mirco Pruyser maakte zijn 200ste en 201ste doelpunt voor Amsterdam. Ondanks de winst liepen de Amsterdammers niet in op nummer vier Oranje-Rood. Dat verschil blijft drie punten. De marge met nummer drie HGC is wel verkleind. Ook dat gat bedraagt nu drie punten.

Kampong heeft het gat met koploper Bloemendaal verkleind naar slechts een punt. De landskampioen had een zware dobber aan Tilburg, dat al vroeg in het duel op voorsprong kwam. Goudhaantje en redder in nood Philip Meulenbroek tekende voor de gelijkmaker en zijn vijfde doelpunt is vier duels. Jip Janssen verzuimde vervolgens Kampong op voorsprong te zetten. Zijn strafbal werd gered door Camille van Emstede. De Utrechters trokken uiteindelijk toch aan het langste eind via een rake backhand van Robbert Kemperman.

Twee dagen voor de degradatiekraker tegen Tilburg slaagde SCHC er bijna in om Oranje-Rood te verrassen. De hekkensluiter kwam op voorsprong en knokte zich naar 2-2, maar moest zich uiteindelijk toch overgeven na de treffer van Benjamin Stanzl een kwartier voor tijd. Oranje-Rood staat nu in punten gelijk met nummer drie HGC. SCHC blijft hekkensluiter, maar zag de concurrentie ook verliezen.

Bloemendaal liep tegen onverwachts puntenverlies op. De koploper leek met een 2-1 zege huiswaarts te keren. Echter, in de laatste minuut stelde Alexander Hendrickx uit een strafcorner een punt veilig voor Pinoké. De Steekneuzen lijken door de puntendeling zo goed al zeker te zijn van nog een seizoen Hoofdklasse. Bloemendaal voelt op de ranglijst de hete adem van Kampong dat tot op een punt naderde.

Lees de hoogtepunten van speelronde 16 in de Hoofdklasse Heren terug. Hockey.nl was vrijdagavond bij de duels Den Bosch-HGC en Rotterdam-Almere.


Wat vind jij? Praat mee...