Lleonart Blanco en Swaen nieuwe aanwinsten Bloemendaal

Bloemendaal heeft twee nieuwe spelers aangetrokken voor het nieuwe seizoen: Spaans international Xavi Lleonart Blanco (26), die overkomt van Real Club de Polo, en strafcornerspecialist Tim Swaen (25), die de overstap maakt van HC Tilburg. De Mussen zien Australiërs Daniel Beale en Blake Govers na dit seizoen vertrekken. 

Met Lleonart Blanco haalt Bloemendaal een ervaren kracht binnen. Hij heeft meer dan 130 caps op zijn naam en nam met de Spaanse ploeg deel aan twee Olympische Spelen. De Spanjaard zal bij de Mussen in de aanval gaan spelen. Tim Swaen wordt toegevoegd aan de verdediging. Hij maakt de overstap naar ’t Kopje vanuit HC Tilburg, waar hij strafcornerspecialist is.

Australiërs naar huis

Bloemendaal neemt eind dit seizoen echter ook afscheid van twee belangrijke spelers. De Australiërs Daniel Beale en strafcornerman Blake Govers keren terug naar hun eigen land in verband met verplichtingen voor hun nationale team.

Commissaris Tophockey bij Bloemendaal Floris Jan Bovelander: ‘Xavi Lleonart Blanco is een snelle, felle aanvaller met een enorme drive naar voren. Met het vertrek van onze Australische vrienden is het goed om dat weer toe te voegen. Tim Swaen is een stabiele versterking en heeft een sterke corner, we zijn blij dat hij deze stap maakt.’

Bekijk ook:

Het complete transferoverzicht van de Hoofdklasse Heren 2017/2018


Wat vind jij? Praat mee...