Maico Casella, wintertopscorer in de Hoofdklasse Heren

Maico Casella (22) mag tot nu toe toch wel dé verrassing in de Hoofdklasse Heren worden genoemd. De koning van de tip-in bij HGC blijft de laatste weken maar scoren. Door zijn dubbeltreffer in het inhaalduel tegen Kampong kroonde de Argentijn zich tot wintertopscorer met liefst zestien doelpunten. 

Genoeg voor de overwinning waren de twee treffers van Casella niet, omdat aan de andere kant ook Jip Janssen tot tweemaal toe trefzeker was. Casella scoorde een tip-in en een strafcorner, Janssen tweemaal een strafcorner. De verdediger van Kampong bracht daarmee zijn totaal op vijftien doelpunten. Hij staat daarmee op de tweede plek op de topscorerslijst. Een plaats die hij moet delen met twee andere strafcornerspecialisten: Tim Swaen (Bloemendaal) en Alexander Hendrickx (Pinoké).

Paul van Ass, coach van HGC, is lovend over zijn topscorer Maico Casella. ‘Ik wist wel dat die jongen een goaltjesdief was. Maar dat hij zich zo zou ontwikkelen, had ik van tevoren ook niet verwacht’, zei Van Ass zondag na de 2-2 tegen Kampong. ‘Hij is de tweede of derde sleep bij Argentinië, dus je ziet dat hij dat bij ons ook steeds beter gaat doen. Maico moest in het begin wennen aan onze manier van spelen, met name de manier waarop wij druk zetten, dat hij ook meters moet maken. Aan de andere kant moesten wij ook kijken hoe wij hem het beste konden bedienen. Dat hebben we nu wel beter gevonden. Dan is hij natuurlijk een superspeler.’

Casella vertrekt maandag al richting zijn thuisland om zich voor te bereiden op de FIH Pro League, die in januari begint. Doordat het programma van de Argentinië niet synchroon loopt met het programma van de Nederlandse competitie, mist Casella de eerste twee speelronden na de winterstop.

Topscorers Hoofdklasse Heren

Bekijk hieronder de stopscorers in de Hoofdklasse Heren na 13 van de 22 speelronden.

Naam Club Velddoelpunten Strafbal Strafcorner Totaal
1 Maico Casella HGC 12 0 4 16
2 Tim Swaen Bloemendaal 0 2 13 15
Alex Hendrickx Pinoké 0 3 12 15
Jip Janssen Kampong 0 0 15 15
5 Tanguy Cosyns Amsterdam 3 0 10 13
Jeroen Hertzberger Rotterdam 7 2 4 13
7 Mink van der Weerden Oranje-Rood 0 1 11 12
Roel Bovendeert Bloemendaal 11 0 1 12
9 Mirco Pruyser Amsterdam 7 2 1 10
10 Boet Phijffer Kampong 8 0 1 9
11 Kenta Tanaka HGC 7 0 0 7
Deegan Huisman Almere 7 0 0 7
Austin Smith Den Bosch 0 0 7 7
14 Seve van Ass HGC 2 2 2 6
Matthew Willis Hurley 1 0 5 6
Thomas Briels Oranje-Rood 5 0 1 6
Sebastien Dockier Den Bosch 5 0 1 6
Damon Steffens HC Tilburg 0 0 6 6
19 Zeven spelers met vijf treffers

 


3 Reacties

  1. luchtisblauwgrasisgroen

    Vorig jaar Plennevaux, dit jaar Caisella. Iemand anders merkte al eerder op dat HGC de internationale talenten jacht goed op orde heeft!

  2. conegut

    Ja dat is dan wel op orde. Degene die daar de centen verdeeld zoekt wel waarde voor zijn geld.. Ho Ho Hoooo

  3. hw

    Topclub...misschien ook een paar centjes investeren in de Dames?


Wat vind jij? Praat mee...