Martens en olympiër Beale sluiten aan bij Bloemendaal

Bloemendaal laat maandag middag een persbericht weten de selectie voor het huidige seizoen helemaal rond te hebben. De 23-jarige Australiër Daniel Beale, die met de Kookaburras op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro speelde, is het komende jaar in het oranje van Bloemendaal te bewonderen. Ook Sam Martens, die deze zomer nog het EK onder 18 in Cork speelde met Nederlands Jongens A, sluit aan bij het 1e elftal van de Mussen.

Eerder was de komst al aangekondigd van een aantal spelers uit het buitenland: de Duitser Florian Fuchs, Australiër Blake Govers en de Belg Manu Stockbroekx. Tegenover de komst van deze 5 selectiespelers staat het vertrek van Thomas van Doorn (Club an der Alster), Pelle Vos (HGC), Floris Molenaar (Schaerweijde), Diede van Puffelen (Rotterdam), Russell Ford, Andres Mir en Dominic Hird.

Commissaris Tophockey Floris Jan Bovenlander: ‘We hebben een mooie uitgebalanceerde selectie met 7 jongens die meedoen of meededen met het Nederlands elftal. Onze 4 buitenlandse topspelers zie ik echt als versterking binnen en buiten het veld. En daarbij nog een flink aantal talenten en clubspelers, waarvan een deel eigen kweek. Sam Martens speelt bijvoorbeeld al vanaf de Musjes op Bloemendaal.’

Bloemendaal opent de Hoofdklasse 2016-2017 op 11 september met een thuiswedstrijd tegen Den Bosch.

Lees ook:


Wat vind jij? Praat mee...