Mink van der Weerden van Oranje-Rood naar Rot-Weiss Köln

Mink van der Weerden verlaat Oranje-Rood na twaalf jaar voor een avontuur in Duitsland. De 31-jarige strafcornerspecialist maakt komend seizoen de overstap van Eindhoven naar Rot-Weiss Köln. 

Van der Weerden behaalde in zijn tijd bij Oranje-Rood (en de voorloper Oranje Zwart) drie keer de landstitel. Ook won de verdediger de EHL met de Eindhovense formatie. Bij Rot-Weiss Köln wordt Van der Weerden onder meer de ploeggenoot van de Belgische doelman Vincent Vanasch, die al eerder bekend maakte over te stappen naar de Duitse topploeg.

Van der Weerden laat op de site van de Duitse club weten dat hij heel enthousiast is over zijn avontuur bij Rot-Weiss. ‘Ik heb altijd al willen spelen in de Bundesliga en krijg nu die kans. Rott-Weiss is een van Duitslands bekendste en meest succesvolle clubs. Ik hoop dat ik de komende jaren een bijdrage kan leveren aan de club. Ik ben enthousiast dat ik met coach André Henning en enkele van Duitslands grootste toppers en talenten kan samenwerken. Ik hoop dat we gezamenlijk succesvol kunnen zijn in de Bundesliga en de EHL.’


8 Reacties

 1. ewoutwajer

  Per wanneer? Na dit seizoen? Direct?

  1. Hans De Baijens

   Per volgend seizoen Zie tekst onder de foto😉

 2. bob-krulvis

  Goeie keuze om nog wat euro’s binnen te harken

 3. robvisser

  Mooie club, goede keuze. Misschien ook een geschikt moment om af te zwaaien als Oranje speler na de komende OS.

  1. Nvanas012

   😐

 4. stekel

  Mink is 31.. dus ‘komende jaren’ lijkt me derhalve 2 seizoenen en ja dat zal ongetwijfeld geld opleveren.

 5. willtherese

  Mink moet vooral doen wat goed voor hem voelt. Als je in de herfst van je carrière graag mee wilt doen in de EHL en bij een Europese topclub wilt spelen dan moet je niet bij OR blijven. En als je 31 bent kan je niet te lang wachten om dit soort keuzes te maken.Heel veel succes Mink!

 6. bombaliali

  Hopelijk hetzelfde salaris als Peillat ;) Prima keuze overigens, je hele carrière in Eindhoven spelen gaat ook vervelen


Wat vind jij? Praat mee...