Mirco Pruyser: ‘Teamgenoten spelen me gewoon goed aan’

De Heren van Amsterdam begonnen zondag de competitie in eigen huis met een 6-3 zege op Den Bosch. Een van de doelpuntenmakers was Mirco Pruyser. En dat was eigenlijk geen verrassing, want de spits is met name tegen Den Bosch zeer doeltreffend.

‘Ik las het toevallig op hockey.nl. Ik ben er zelf niet zo mee bezig. Het is een leek weetje’, aldus Pruyser, die dankzij zijn doelpunt in elk van de laatste acht confrontaties met de Bosschenaren heeft gescoord. Een verklaring hiervoor heeft hij niet.

Niet bewust

‘Waar het aan ligt? Ik weet het niet. Ze zeggen wel eens dat een tegenstander je ligt, maar het gebeurt gewoon. Ik ben me er niet van bewust dat ik zoveel tegen Den Bosch scoor. Teamgenoten spelen me gewoon goed aan en dan kan ik hem maken.’

Pruyser is te spreken over deze prima start van de competitie. ‘Iedereen zegt altijd dat een eerste pot lastig is. Je moet elkaar vinden en we zijn pas een weekje terug met de internationals. We beginnen slap, komen met 1-0 achter. We hebben het mooi omgedraaid en zes keer gescoord. Dat is prima.

Kampioenschap

‘Wij willen met Amsterdam kampioen worden’, gaat Pruyser verder. ‘Dat begint met een goede start van de competitie. Dat is de afgelopen jaren anders geweest. Vandaag hebben we met deze overwinning een goede eerste stap gezet’.

Volg de Hoofdklasse Heren.


Wat vind jij? Praat mee...