Mogelijk shoot-outs tussen Kampong en Bloemendaal om plek 1

Een shootout-serie tussen Kampong en Bloemendaal in Den Haag moet zondagavond eventueel de beslissing brengen in de strijd om de eerste plek in de reguliere competitie van de Hoofdklasse Heren. De kans bestaat dat beide ploegen zondag na de laatste speelronde precies gelijk bovenaan eindigen, waardoor een ‘beslissingswedstrijd’ noodzakelijk is. De eerste plek geeft recht op een EHL-ticket én thuisvoordeel in de play-offs.

Bloemendaal en Kampong hebben nu beide 48 punten uit 21 wedstrijden. Ze wonnen elk 15 duels, na het aantal punten het tweede criterium bij het bepalen van de eindstand, maar Bloemendaal heeft een beter doelsaldo: 58-23 om 57-26. Als Kampong zondag bijvoorbeeld met 5-0 van Klein Zwitserland wint en Bloemendaal met 4-3 zegeviert over HGC, eindigen beide ploegen precies gelijk.

Het bondsreglement schrijft voor dat in dit geval een beslissingswedstrijd de eindstand bepaalt. De KNHB vindt het ondoenlijk om een eventuele beslissingswedstrijd nog voor de start van de play-offs, die volgende week woensdag beginnen, in te plannen. Organisatorisch is het uitstellen van de play-offs om het kampioenschap ook niet mogelijk, aldus de bond.

De KNHB heeft bepaald dat een eventuele beslissingswedstrijd wordt gespeeld in de vorm van shoot-outs. De hockeybond maakt hierbij gebruik van artikel 9.5 van het Huishoudelijk Reglement om ‘voor bepaalde wedstrijden van de spelreglementen afwijkende bepalingen vast te stellen’.

Omdat zowel Kampong als Bloemendaal zondag in de regio Den Haag hun laatste competitiewedstrijd spelen, worden de eventuele shoot-outs zondagavond om 18.00 uur bij hdm gehouden.


16 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Ja, laten we hopen dat dit niet nodig zal zijn... Is er een videoreferal bij de shoot outs aanwezig? En tijdens de playoffs? #durftevragen

 2. jonathan

  Met een keeper als Hart is Kampong in groot voordeel

 3. pacoh

  KNHB doet maar wat. Afraffellen die play offs. Kunnen de bobos weer op stap voor de door hun zo geliefde Pro League

  1. coachdevries

   Inderdaad.. Wat is er mis met ouderwets 'kop-of-munt'?

 4. Benno Baksteen

  Het Huishoudelijk Reglement, interessant. Stel je voor... Onderweg naar de Theo Mann-Bouwmeesterlaan worden David Hart, Bjorn Kellerman en Robert Kemperman door de Blauwe Petten van de weg gehaald en meegenomen naar het bureau. Van Doren, Fuchs en Stockbroekx hebben al maanden geleden bij Van den Heuvel aangegeven familieverplichtingen te hebben na hun bezoek aan de Roggewoning. Om gegronde redenen blijkt dat slechts 3 spelers hun respectievelijke elftal kunnen vertegenwoordigen op de velden van de Haagsche Delftsche Mixed. Biedt Artikel 9, Lid 5 dan de vrijheid om de ranglijst op te maken na een ouderwets potje latje tik? Uiteraard geld de aloude én gouden spelregel: de bal moet vanaf de middenlijn worden gewokkeld en mag voor het raken slechts één keer stuiteren.

  1. fritsfransen

   Welke 3 namen van respectievelijk Bloemendaal en Kampong zou jij in dat geval maar voren schuiven?

 5. Benno Baksteen

  @fritsfransen, leuk dat je het vraagt. Dit lijkt me voor Cox een simpele invuloefening. Good old Sjoerd de Wert kan je wel voor een boodschap sturen. Aan zijn hand-oog coördinatie kan menig F16-piloot een puntje zuigen. Martijn Havinga maakt sinds kort weer deel uit van de Dita familie en is daardoor op het moment supreme "One Step Ahead". Dit lijstje wordt gecompleteerd door Philip Meulenbroek. Latje tik maakt namelijk onderdeel uit van de warming up van SV Kampong H2 en daarom kan hij dit trucje met zijn ogen dicht. Welk Mussen zijn volgens jou uit het juiste hout gesneden? Dat Wouter Jolie de stick aan de wilgen heeft gehangen is voor Van den Heuvel een flinke aderlating..

  1. jonathan

   Wouter Mooie staat nog steeds op de spelerslijst van Bloemendaal dus van de Heuvel kan hem oproepen

  2. jonathan

   Jolie

  3. fritsfransen

   Jolie checkt een uur na z’n eigen wedstrijd z’n telefoon maar eens. 11 gemiste oproepen en een appje. Het is Vd Heuvel. Of hij zich als de sodemieter naar de Theo Mann-Bouwmeesterlaan wilt begeven. “En trek die Jenniskens ook maar uit het clubhuis.” Dat beide heren gezamenlijk al een half krat in de nek hebben lijkt Michel niet te deren. Hij realiseert zich dat dat latje tik met de labbekakkerige houding van z’n selectie helemaal niks wordt en doet een beroep op de oude garde. Assistent trainer Karel Klaver completeert het trio. Die legt ‘m van 40 meter nog op een dubbeltje dus de lat raken mag geen probleem zijn.

 6. francakh

  In de VS kijken ze met toernooien etc in dit geval naar de onderlinge duels ... wie komt daar het beste uit ...

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Het is twee keer 1-2 geworden... dus gelijk

 7. Benno Baksteen

  De Blauw-Witten zouden weleens de lachende derde kunnen zijn. Als Moederdagkado nemen Haagse kinderen massaal hun moesje mee naar deze historische en onwaarschijnlijke ontknoping. Kortom, de rinkelende kassa zal de penningmeester van hdm als muziek in de oren klinken. @fritsfransen, Van den Heuvel kennende zal hij Nick Meijer al hebben aangewezen als BOB. Zou toch zonde zijn als deze voormalige internationals geen acte de presence kunnen geven omdat die overijverige Diender hen inrekent na een blaastest. David Hart, Bjorn Kellerman, Robert Kemperman, Wouter Jolie en Tim Jenniskens; dat is een strafbankje waar geen enkel politiebureau zich voor hoeft te schamen.

 8. fritsfransen

  Dat zou wat zijn. Als de sterke arm der wet even besluit om 500+ aan caps in de kraag te vatten.


Wat vind jij? Praat mee...