Nabespreking #2: ‘Goed gespeeld, balen van twee tegengoals’

Na elke speelweekend verzamelen we in de rubriek ‘Nabespreking’ de reacties op beeld van de hockeysterren uit de Hoofdklasse Dames en Heren. Ze blikken terug op hun wedstrijd, zoomen in op hun spel en bespreken opmerkelijke zaken. Vandaag aan het woord:

Alexander Cox

Ook na de 7-2 overwinning op SCHC blijft Kampong-coach Alexander Cox kritisch. De twee tegengoals, daar baalt hij van. ‘Maar ik mag na zo’n dag als vandaag niet teveel klagen, want ik vind dat we heel goed gespeeld hebben.’

Tina Bachmann

Met Oranje-Rood won coach Tina Bachmann met 3-0 de eerste wedstrijd van het seizoen van Pinoké. Bachmann, de nieuwe hoofdcoach van Oranje-Rood Dames 1, is na afloop kritisch op het spel.

Bob de Voogd

Dankzij een ijzersterk vierde kwart won Oranje-Rood zondagmiddag voor eigen publiek de wedstrijd tegen Almere met 3-1. Na afloop neemt Bob de Voogd met ons het duel door.

Pasha Gademan

Even hing een stunt in de lucht, maar door een ijzersterk vierde kwart van Oranje-Rood verloor Almere zondag ook hun tweede duel van dit seizoen. In Eindhoven werd het 3-1. Na afloop geeft Pasha Gademan zijn reactie voor onze camera.

Daan Dullemeijer

SCHC verloor met 7-2 van Kampong in de tweede speelronde van de Hoofdklasse Heren. Zijn ploeg had meer ballen moeten tonen, vond Daan Dullemeijer. ‘Je weet dat ze goed kunnen hockeyen, je weet dat ze landskampioen zijn. Maar daar moet je eigenlijk gewoon schijt aan hebben en er vol tegenin gaan.’

Hans Oostindie

Met Pinoké verloor coach Hans Oostindie zondagmiddag met 3-0. Toch verliet hij Eindhoven met opgeheven hoofd.

Wendela van Dedem

Keepster van Hurley Wendela van Dedem baalt na het 1-2 verlies van Laren. ‘Er had meer ingezeten’, vond ze. Dat ze zelf een sterke wedstrijd keepte maakte haar daardoor ‘geen reet uit’.

Pam van Asperen

Laren spreekt nog geen play-offs-doelstellingen uit, vertelt Pam van Asperen na de eerste speelronde in de Hoofdklasse Dames, waarin Laren met 2-1 won van Hurley.


Wat vind jij? Praat mee...