Neemt Kampong revanche? Kan Schaerweijde stunten? Vooruitblik

Neemt Kampong revanche voor de verloren play-offs finale tegen Oranje Zwart? En kan het tot nu toe puntloze Schaerweijde net als vorig seizoen stunten tegen Amsterdam? Een vooruitblik op speelronde 5 in de Hoofdklasse Heren.

Oranje Zwart – Kampong

De topper van dit weekend wordt gespeeld in Eindhoven. Kampong zal uit zijn op revanche, want de Eindhovenaren versloegen de Utrechters afgelopen mei in de finale van de play-offs. OZ won 2 keer met 2-1. In de reguliere Hoofdklasse-duels is Kampong echter statistisch in het voordeel. In de laatste 8 reguliere Hoofdklasse-wedstrijden heeft OZ namelijk niet van Kampong kunnen winnen: 4 keer wonnen de Utrechters, 4 keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

OZ is dit seizoen echter beter uit de startblokken gekomen dan Kampong. De Eindhovenaren hebben nog geen punten verspeeld en staan met 12 punten op kop. Kampong komt tot nu toe niet verder dan 7 punten uit 4 wedstrijden.

Hurley – HGC

Vorig seizoen wist Hurley 1 keer, met 2-1, te winnen van HGC. De enige winst in de laatste 13 Hoofdklasse-duels met HGC. Maar Hurley is op dreef dit seizoen: de ploeg staat op de derde plaats op de ranglijst, met een totaal van 9 punten uit 4 wedstrijden. HGC moet het tot nu toe doen met 5 punten, maar speelde afgelopen wedstrijd wel knap met 2-2 gelijk tegen Amsterdam.

HGC’er Gonzalo Peillat is topscorer in de Hoofdklasse heren. Hij maakte 6 goals in 4 wedstrijden, allen uit een strafcorner. Hurley moet het tot nu toe juist van de velddoelpunten hebben: 9 van de laatste 10 treffers van de ploeg zijn velddoelpunten.

Pinoké – Voordaan

Voordaan heeft na vier speelronden nog maar 3 punten, maar was vorige week dichtbij een stunt tegen OZ (3-4 verloren). Ook Pinoké had vorige week punten binnen handbereik, maar verloor met 3-4 van Den Bosch. De ploeg is daardoor na vier speelronden nog zonder punten, en deelt de laatste plaats op de ranglijst met Schaerweijde.

Pinoké en Voordaan troffen elkaar 4 keer eerder in de Hoofdklasse. De Steekneuzen wonnen de laatste 3, Voordaan schreef het eerste Hoofdklasse-duel tussen de ploegen op zijn naam.

Rotterdam – Bloemendaal

Het belooft een spannend duel te worden in de Havenstad zondag. Zowel Rotterdam als Bloemendaal staat op 7 punten uit 4 wedstrijden. Statistisch is Rotterdam in het voordeel. Van de laatste 11 thuiswedstrijden tegen Bloemendaal ging er maar één verloren. Veel scoren zal echter lastig worden als we kijken naar het doelsaldo. Bloemendaal incasseerde dit seizoen tot nu toe de minste doelpunten van alle Hoofdklasse-teams (5).

SCHC – Den Bosch

Dit is een lastige wedstrijd om uitspraken over te doen: de laatste 12 thuisduels van SCHC met Den Bosch hebben namelijk nooit 2 keer op rij hetzelfde resultaat (winst, gelijk, verlies) opgeleverd. De laatste keer dat de ploegen elkaar troffen was op 5 mei 2013. Toen eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel, na doelpunten van Austin Smith (Den Bosch) en Ingwer Wiese (SCHC).

Schaerweijde – Amsterdam

Schaerweijde staat dit seizoen nog op 0 punten, en krijgt het lastig tegen Amsterdam, dat vooralsnog de tweede plek op de ranglijst inneemt. Vorig seizoen wist de ploeg echter te stunten tegen de Amsterdammers: thuis bij Schaerweijde werd het 3-2. Leon Hemminga, Paul Mackinnon en Casper Horn scoorden voor de thuisclub. Billy Bakker en Klaas Vermeulen maakten de Amsterdamse treffers.


Wat vind jij? Praat mee...