Nieuwe tegenslag Tilburg: Staps zet per direct punt achter carrière

Verdediger Jibbe Staps (20) van Tilburg stopt per direct met tophockey. De jonge speler heeft door blessureleed een punt achter zijn hockeycarrière moeten zetten. Dat maakte het Brabants Dagblad bekend.

In de verklaring van de club zelf valt te lezen dat de jonge verdediger geen onderdeel meer is van de groep. ‘Tilburg heeft per direct besloten om Jibbe Staps niet meer op te nemen in de selectie. De club heeft deze beslissing helaas moeten nemen op basis van een langslepende blessure waardoor hij zijn carrière niet kan vervolgen.’

‘Het nieuws is bij de hele spelersgroep ingeslagen als een bom’, aldus Tilburg-coach Jeroen Delmée als reactie op het besluit van de club. Verder geeft hij aan dat de ploeg met het verlies van Staps een belangrijke kracht in hun defensie gaat missen.

Tilburg-coach Jeroen Delmee met vaag in de verte Jibbe Staps. Foto: Frank van Engelen/Orange Pictures

Op zestien jarige leeftijd debuteerde de talentvolle verdediger in het eerste van Tilburg. Tijdens de 3-1 overwinning tegen Cartouche maakte hij zijn eerste minuten. Nu, enkele jaren later zit zijn tophockeycarrière er dus al op.

Aankomende zondag treedt de hoofdklasser dus aan zonder Jibbe Staps. Den Bosch komt dan op bezoek. HC Tilburg staat op dit moment op de laatste plaats in de Hoofdklasse met vier punten.


2 Reacties

  1. mickh

    'Tilburg heeft per direct besloten om Jibbe Staps niet meer op te nemen in de selectie'...ongelovelijk ZUUR voor Staps. Wellicht heeft Tilburg behoefte aan een 'persvoorlichter'. Wat is dit voor een 'idiote verklaring??

    1. Freekie

      Of..... Misschien weten zij daar wel wat er speelt en gaat het anderen niet zoveel aan. Onafhankelijk of ze wel of niet een voorlichter hebben


Wat vind jij? Praat mee...