Ontknopingen in HK en PK volg je zondag live op hockey.nl

De ontknopingen in de Hoofdklasse en Promotieklasse volg je zondag live bij hockey.nl. Volg al vanaf 12.00 uur het liveblog van de Hoofdklasse Dames en Promotieklasse Dames. Vanaf 14.30 uur ben je direct op de hoogte van alle ontwikkelingen in de Hoofdklasse Heren en het liveblog van de Promotieklasse Heren. 

In de Hoofdklasse vallen zondag op de laatste speeldag de laatste beslissingen. Bij de dames zijn de play-offs al zeker voor Den Bosch, Amsterdam, SCHC en Oranje-Rood, maar de strijd om degradatie is nog in volle gang. Speelt Huizen, Groningen of Bloemendaal komend seizoen een niveau lager?

In de laatste speelronde bij de heren wordt bekend wie de laatste twee playoff-tickets pakken. HGC, Amsterdam, Oranje-Rood of Den Bosch? SCHC is gedegradeerd, maar spelen Tilburg, Klein Zwitserland of Almere de play-outs?

In de Promotieklasse is de eerste kampioen al bekend. De dames van Victoria zien we volgend seizoen terug in de Hoofdklasse. Maar wie grijpen de playoff-tickets? Met nog drie wedstrijden te spelen, hebben MOP en HGC de beste papieren, maar maken ook Klein Zwitserland, Were Di en zelfs Tilburg theoretisch nog een kans. Als Almere zondag niet wint, degraderen de Flevolanders. Wie er op de gevreesde elfde plek eindigt, is nog lang niet duidelijk. Rotterdam, Nijmegen, Terriërs en Push staan op maximaal drie punten van elkaar.

De mannen van Hurley kunnen zich zondag al kampioen noemen van de Promotieklasse. Dan moeten de Amsterdammers zelf winnen bij Qui Vive en moet de topper tussen Cartouche en hdm eindigen in een gelijkspel of moet Cartouche winnen. Gaan de playoff-plekken naar Hdm, Cartouche, Schaerweijde of misschien wel naar Qui Vive? Onderin is het minimaal even spannend. Als Zwart-Wit en Voordaan zondag winnen en HBS en Push verliezen, zijn die ploegen zeker van degradatie.

Hockey.nl langs de velden

Hockey.nl is zondag bij de dubbel in Amsterdam. Eerst volgen we het damesduel tussen Amsterdam en Groningen (let op: aanvang 12.10 uur). Daarna de mannen van Amsterdam tegen Pinoké. We zijn aanwezig bij het mannenduel tussen Den Bosch en Oranje-Rood en de topper in de Livera Hoofdklasse tussen SCHC en Den Bosch. In de Promotieklasse zijn we bij de toppers tussen Cartouche en hdm en Qui Vive tegen Hurley.

Zowel Ziggo als de NOS zenden geen wedstrijden live uit. De samenvattingen van de Hoofdklasse zijn zondagavond te zien op Ziggo. Het programma Hoofdklasse Hockey begint om 22.30 uur en duurt een half uur.

 


2 Reacties

  1. lynnBosman

    Jeerje ik had toch gehoopt op DB - SCHC vrouwen of DB -OR bij de mannen. Wat karig zeg.

  2. robvisser

    Eens. Lijkt nergens op. Ook Ziggo blijkt niet echt een adequate oplossing voor meer live hockey. Zodra er een Grand Prix is, ook al begint die pas om 15.10 uur, dan blijkt het (met al hun zenders) niet mogelijk om hockey uit te zenden dat nota bene voor die tijd al is afgelopen.


Wat vind jij? Praat mee...