Ook Jonas de Geus blijft Almere trouw

In navolging van Terrance Pieters blijft ook international Jonas de Geus (28 interlands) hoofdklasser Almere trouw. Dat heeft de club, die zich afgelopen seizoen ternauwernood via de play-outs handhaafde op het hoogste niveau, zaterdagmiddag bekend gemaakt.

De Geus werd begeerd door een groot aantal topploegen uit de Hoofdklasse. Het zorgde voor grote twijfel bij de 20-jarige middenvelder, die opgroeide bij Almere. Nu vlak voor de start van de Rabobank Champions Trophy in Breda, waar De Geus deel uitmaakt van het keurkorps van bondscoach Max Caldas, heeft de Flevolander toch een beslissing genomen.

Manu Verga vertrekt naar San Sebastian

Tegenover het blijven van De Geus staat het vertrek van Manu Verga bij Almere. De aanvaller gaat komend seizoen spelen voor het Spaanse San Sebastian. Almeerse hoopt hem na komend seizoen in eigen gelederen te kunnen verwelkomen.

Manu Verga. Foto: Koen Suyk


4 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Goed nieuws. Hoop dat Almere het komend seizoen beter gaat doen! Dit jaar was het kantje boord.

 2. tealover

  Fantastisch nieuws voor Almere. Vergelijk dit eens met andere recente transfers. Je club steunen als het in het afgelopen seizoen niet is gegaan zoals gehoopt/verwacht, waar zie je dat nog? ps Ben niet naief, dit heeft Almere natuurlijk een hoop extra centjes gekost....

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Lijkt mij wel dat als Almere weer Play Outs zou spelen, dtat Pieterse en De Geus allebei weg zijn...

 3. hairybird

  Er zijn naast clubliefde nog wel een aantal andere factoren die een rol spelen in de keuze van Pieters en De Geus om bij Almeerse te blijven spelen. Zo bestaat de helft van de Almeerse selectie uit spelers waar zij hun hele jeugd mee hebben gespeeld; Juan Fortuyn, Timo Jonker, Daan Hoepman, Manu Verga (die een jaar naar het buitenland gaat), Deegan Huisman (Team USA), Daan Dekker (NL Zaal en Jong Oranje) en Daniel de Haan (Jong Oranje). Een zeer talentvolle vriendengroep met ambitie. Huisman, Dekker en De Haan hebben trouwens ook al hun contract verlengd. Daarnaast ligt er bij Almeerse elke wedstrijd een enorme druk op de schouders van De Geus en Pieters, van hen wordt verwacht dat ze het team telkens bij de hand nemen. Daar leer je van, bij een topclub kun je je toch altijd wat verschuilen achter andere internationals. Het niveau bij Bloemendaal, kampong en Amsterdam is ongetwijfeld hoger dan dat bij Almeerse, maar het niveau van de trainingen en wedstrijden bij Oranje is nog hoger, en dat niveau hebben ze al bereikt.....


Wat vind jij? Praat mee...