Ook Jord Beekmans en Hidde Brink naar Pinoké

Hoofdklasser Pinoké blijft zich versterken. De Amsterdamse club kondigde donderdagavond de komst aan van Jord Beekmans en Hidde Brink. De 24-jarige Beekmans komt van Bloemendaal. Doelman Brink (19), die deel uitmaakt van Jong Oranje, was de afgelopen twee seizoenen reserve bij landskampioen Kampong.

Met beide aanwinsten hebben de ‘Steekneuzen’ de selectie voor komend seizoen nagenoeg rond, laat de club weten. Eerder werd al de komst gemeld van Marcus Child, Jake Smith, Alexander Hendrickx, Agustin Mazzili, Pepijn Scheen en Hugo van Reeken.

Einde carrière Derek van Essen

Tegenover de komst van Brink staat het vertrek van doelman Derek van Essen. Hij beëindigt zijn carrière als gevolg van een slepende heupblessure.

Keeper Derek van Essen (rechts) tijdens de laatste thuiswedstrijd van Dennis Warmerdam, die vanwege een tumor in zijn arm ook zijn carrière moet beëindigen. Foto: Koen Suyk

Michiel Hilders, commissaris tophockey van Pinoké, is blij met de komst van Brink en Beekmans. ‘Jord is een fysiek sterke, multifunctionele speler en Hidde is één van de grootste keeperstalenten met een enorme drive om het hoogst haalbare te bereiken. Natuurlijk betreuren we het gedwongen afscheid van Derek, maar we zijn blij dat we in Hidde een goede opvolger hebben gevonden.’


1 Reactie

  1. luchtisblauwgrasisgroen

    Pinoke doet goede zaken, kunnen zomaar boven HGC eindigen komend seizoen.


Wat vind jij? Praat mee...