Oppermachtig Rotterdam straft HGC af met 8-3

Voor eigen publiek heeft Rotterdam zondagmiddag de topper tegen HGC gewonnen met ruime cijfers. De ploeg van coach Albert Kees Manenschijn was oppermachtig en leidde bij rust al met 4-0 dankzij goals van Jeroen Hertzberger, Simon Egerton, Seve van Ass en Tjep Hoedemakers. In de tweede helft denderden de Rotterdammers, die de afgelopen weken nog zoveel moeite hadden om kansen af te maken, door naar een klinkende 8-3 overwinning.

De wedstrijd was amper een minuut oud of het met paraplu’s getooide thuispubliek werd al getrakteerd op de eerste treffer. Nadat de scheidsrechter voor een strafbal had gefloten was het Jeroen Hertzberger die deze koel benutte. HGC-keeper Sam van der Ven koos nog wel de goede hoek, maar kwam in de linkerbenedenhoek net tekort op Hertzberger’s streep.

Het grootste gevaar van de Gazellen in de eerste helft was halverwege het eerste kwart toen Tristan Algera mocht aanleggen voor zijn zo geliefde strafcorner. Geen ploeg in de Hoofdklasse scoorde tot aan vandaag vaker uit een strafcorner dan HGC en dus was het opletten geblazen voor de Rotterdammers. De sleep die Algera afvuurde was hard, maar ging door het midden en viel daar voor de doellijn ten prooi aan keeper Berend van Eldonk.

Oppermachtig Rotterdam

Kort hierop leek HGC zichzelf in de wedstrijd te knokken, maar echte kansen bleven uit voor de ploeg van coach Jan Jorn van ´t Land. Rotterdam herpakte het initiatief en domineerde het vervolg van de eerste helft. In het tweede kwart verdiende de havenstedelingen twee corners en tot twee keer toe was het raak. Eerst was het Simon Egerton die in de rebound, van de door Seve van Ass genomen strafcorner, alert was en hard binnensloeg. Vervolgens scoorde Van Ass direct vanuit zijn tweede strafcorner van de wedstrijd.

Met een 3-0 stand op het scorebord bleef Rotterdam gretig en naar voren hockeyen. HGC had geen antwoord op de aanvalsdrift van de thuisploeg en zag Tjep Hoedemakers een mooie actie afronden met een genadeloze forehand. Hard op de plank achter keeper Van der Ven. En daarmee was het duel voor rust al beslist.

Afstraffing

In de tweede helft denderden de Rotterdamse formatie door en kon het telraam afgestoft worden. Dankzij drie goals van een sterk en scherp spelende Jeroen Hertzberger en een fraaie treffer van Milan van Baal bleef uiteindelijk de teller voor Rotterdam steken op acht goals. Namens HGC scoorde Tristan Algera in de tweede helft nog wel zijn achtste strafcorner van dit seizoen. Rik van Kan verzachtte in de slotfase de vernedering enigszins met twee mooie goals, maar de ploeg van Jan Jorn van ’t Land droop na het laatste fluitsignaal zichtbaar met een illusie armer van het veld.

Want waar Rotterdam dankzij deze klinkende zege op de ranglijst klimt en volop meedraait in de strijd om de play-offplekken, dreigt voor HGC het missen van de aansluiting met de top na opnieuw een nederlaag in een topper.