OR legt Bloemendaal over de knie in ABN AMRO Cup

Op de tweede speeldag van de ABN AMRO Cup in Rotterdam zijn er zes wedstrijden gespeeld tussen de ploegen uit de Heren Hoofdklasse. De opvallendste uitslagen: Oranje-Rood won met maar liefst 7-1 van Bloemendaal en Den Bosch won na shoot-outs van Amsterdam. Daardoor plaatsen de Bossche heren zich voor de finale morgen. Daarin treffen ze Kampong, dat met 1-0 van Rotterdam won.

Amsterdam – Den Bosch 4-4 (8-9 SO)

Amsterdam en Den Bosch maakten er een waar spektakel van in Rotterdam. Nadat er in de reguliere tijd acht goals vielen, eerlijk verdeeld over de partijen, moesten er shoot-outs aan te pas komen. Ook daarin ging het lang gelijk op, maar Den Bosch wist uiteindelijk toch aan het langste eind te trekken. Daardoor plaatst Den Bosch zich verrassend voor de finale morgen.

Kampong – Rotterdam 1-0

Een stuk minder goals vielen er te tellen in de halve finale tussen Kampong en Rotterdam. Kampong vond het net één keer en is daardoor de tegenstander van Den Bosch in de finale morgen. Titelverdediger Rotterdam is daardoor – op eigen veld – uitgeschakeld.

Bloemendaal – Oranje-Rood 1-7

Oranje-Rood, dat donderdag nog verloor van Den Bosch, herpakte zich vandaag magistraal tegen Bloemendaal. De Eindhovenaren liepen voor rust al uit naar een 3-0 voorsprong. Bloemendaal kon de wedstrijd na rust niet ombuigen en Oranje-Rood liep steeds verder uit. Dat resulteerde in een pijnlijke maar verdiende 1-7 op het scorebord.

Pinoké – Tilburg 2-2 (3-4 SO)

Pinoké had slechts een halve minuut nodig om de voorsprong te pakken. Nieuwe aanwinst Alexander Hendrickx pushte direct de 1-0 in de touwen. ‘Een dramatisch begin van onze kant’, vond Tilburg-aanvoerder Jip Krens. Hendrickx zette Pinoké ook nog op 2-0, maar daarna kwam Tilburg sterk terug. In de slotfase zorgde dat voor een 2-2 gelijkspel, waarna shoot-outs de beslissing moesten brengen. Die nam Tilburg net wat overtuigender.

SCHC – HGC 1-4

SCHC bood in de eerste helft nog prima partij aan HGC en incasseerde voor rust slechts één treffer. In het derde kwart was de wedstrijd in een minuut of zes gespeeld doordat HGC – met een ijzersterke Seve van Ass – drie keer achter elkaar het goal vond. SCHC maakte nog een eretreffer. ‘De ondergrens moet omhoog’, vond nieuwbakken captain Bas Appels na de wedstrijd. ‘In vijf minuten gooi je zo’n wedstrijd weg. Als onze ondergrens omhoog gaat krijg je in zo’n mindere periode misschien maar één goal tegen en blijf je in de wedstrijd.’

Almere – KZ 4-2

Klein Zwitserland, dat de grootste schare publiek langs de kant had staan in Rotterdam, kon op flink gejuich rekenen toen er werd gescoord. Almere vond de goal echter vaker en schreef de winst op zijn naam.