Oranje-captain Seve van Ass herenigd met zijn vader bij HGC

Oranje-aanvoerder Seve van Ass (26) wordt herenigd met zijn vader Paul bij hoofdklasser HGC. Seve van Ass, nu uitkomend voor Rotterdam, staat op het punt een contract te tekenen bij de Wassenaarse club waar zijn vader komend seizoen coach wordt.

Van Ass senior en junior werkten in hun loopbaan veelvuldig samen. Seve van Ass kwam in 2008 van Victoria naar HGC waar zijn vader destijds ook trainer was. Met HGC won Seve van Ass in 2011 de Euro Hockey League. In 2013 verkaste de huidige aanvoerder van Oranje naar Rotterdam waar hij uitgroeide tot een van de dragende spelers.

Paul van Ass liet zijn zoon op 17 november 2010 ook debuteren in het Nederlandse elftal. Die wedstrijd tegen België ging overigens met 3-0 verloren.

Naast de prijzen met Rotterdam

Seve van Ass was met Rotterdam vorig seizoen dicht bij de landstitel. In de finale verloor zijn ploeg uiteindelijk van Kampong. Dit seizoen verliep teleurstellend voor Rotterdam, dat na een slechte eerste seizoenshelft nooit serieus in de buurt van de play-offs kwam.

Tijdens de KO16 in eigen huis stuntte de ploeg van Albert Kees Manenschijn nog wel door zich te plaatsen voor de laatste vier. Die Final Four bij Bloemendaal verliep ook teleurstellend: Rotterdam eindigde als derde.

Grondige renovatie

Seve van Ass is al de vijfde nieuwe speler bij HGC, dat door zijn vader grondig gerenoveerd wordt. Eerder kondigde HGC als de komst aan van de Engelse topschutter Ashley Jackson, de Belgische internationals Tanguy Cosyns en Max Plennevaux én de Japanse international Kenta Tanake.

Daartegenover staat het vertrek van Tristan Algera naar Rotterdam. Aanvaller Jorrit Croon wil volgend jaar graag bij Bloemendaal spelen, maar hij onderhandelt nog met HGC over zijn doorlopende contract. Zijn vertrek lijkt overigens slechts een kwestie van tijd.


12 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Seve van Ass is inderdaad uitgegroeid tot een prima speler bij Rotterdam, maar weet nog niet of de spelers van HGC hier zo blij mee zullen zijn. Dit is dezelfde Van Ass die ooit zijn eigen zoon over De Nooijer selecteerde. Voor mij persoonlijk te veel schijn van nepotisme.

 2. floppieenteun

  Vind dit eerlijk gezegd wel een goede aankoop van HGC. Van Ass jr. is niet de meest talentvolle international, wel een bovengemiddelde speler. En denk dat de HGC spelers hier geen probleem mee hebben. Trainer (vader) en speler (zoon) zijn wat dat betreft professioneel genoeg. Denk dat de HGC spelers eerder moeite hebben met de overige aankopen die stuk voor stuk geen absolute top zijn (niveau: de Wijn, Kemperman, Verga, Stockbroekx, Fuchs en van Doren etc.). Met deze selectie van HGC gaan ze volgende jaar samen met Rotterdam en Den Bosch strijden om een play-off plek. Meer zit er echt niet in.

 3. de-verlosser

  Pieter, Pieter, Pieter, Den Bosch doet volgend jaar alleen de eerste helft van het seizoen mee, om de play-off plekken. Na de winterstop zakken ze weg, net zoals Rotterdam. HGC doet nog heel even leuk mee maar dan is het ook klaar, zelfs niet met Seve wat een topper is. Wedden ?

 4. floppieenteun

  @de verlosser, je hebt inderdaad gelijk. Bedoelde natuurlijk niet een play-off plek, maar de 5e plaats. De play-off's zullen zijn voor: Bloemendaal, Kampong, Amsterdam en OR. En ga ervan uit dat Den Bosch nog spelers gaat halen. Denk dat ze dan tot een selectie kunnen komen die, als alles wel meezit, kan meedoen voor de 5e plaats in de hoofdklasse.

 5. floppieenteun

  En wat gebeurt er bij Rotterdam na het vertrek van van Ass? Rotterdam heeft met: Turkstra, Polkamp en Herzberger prima spelers, wel spelers die tegen het einde van hun carrière aanzitten. Van Baal, Bakker, van Dam en van Eldonk behoren tot een kleine kern Nederlandse talenten bij Rotterdam. Verder zijn de buitenlanders momenteel middelmaat en bestaat de overige selectie, op een uitzondering na, uit niet al te talentvolle clubspelers. Veel werk aan de winkel om daar weer een topteam van te maken.

 6. de-verlosser

  Polkamp ? Mmmmh, ga mij niet onaardig over deze meneer uitlaten. Ja, ik ga het toch doen: zijn zus is mooier dan hij is. Gaat die echt nog bij Rotterdam hockeyen ? Ik weet het niet. Het is een soort Justin Kluivert maar dan zonder kookprogramma, die nog niet weet wat hij wilt. Oh nee, dat is Shane Kluivert. Nou ja, het is ook niet belangrijk. Iemand een idee waar Sophie Polkamp speelt.

 7. hickey-family

  Pollie geen 010 en vanuit Rotterdam naar het veld van hcr met openbaar vervoer is net zo’n grote straf. Denk dat de plaatsen 5-10 een grite shuffle gaan worden - dit jaar zag je al dat rotterdam en den bosch heel moeizaam of niet die potjes wonnen - gaat een leuk hoofdklasse seizoen worden weer, hoop dat er niet teveel buitenlanders ingevlogen worden die mieten het jaar erna weer verplicht terug zijn namelijk!

 8. MickH

  @luchtisblauwgrasisgroen Klinklare nonsens; De Nooijer werd niet zozeer gepasseerd ten faveure van de zoon, maar omdat er volgens Van Ass behoefte was aan een andere dynamiek binnen het Nederlands Elftal. Onder nepotisme versta ik wat anders... Wat overigens de spelers van HGC hiermee van doen hebben, is mij een raadsel...? Caldas heeft om precies dezelfde redenen vd Horst en Hertzberger eerder laten vallen ( en acht nu de het elftal sterk genoeg voor een terugkeer van Hertzberger).

 9. luchtisblauwgrasisgroen

  @Mick - het is menselijk onmogelijk om volkomen objectief te zijn: stel dat Seve niet zijn zoon was geweest was er een grotere kans geweest dat hij De Nooijer wel had geselecteerd...

 10. MickH

  Sorry, die 2 zaken hebben niets met elkaar te maken. Als de zoon van Van Ass gekorfbald had, denk je dan echt dat hij De Nooijer en Taekema wel zou hebben gehandhaafd? Het is in ieder geval duidelijk dat junior in Het Nederlands Elftal thuishoort. Al die azijnzeikers , net als jij, die van mening waren dat de selectie slechts op basis van de familieband tot stand is gekomen, zaten er kennelijk naast.

 11. luchtisblauwgrasisgroen

  Azijnzeikers.. in 2012 was Seve nog geen dragende speler - ik denk inderdaad dat een andere coach De Nooijer wel had geselecteerd, juist op basis van zijn kwaliteiten en omdat er geen sprake was can belangenverstrengeling. Zelfde geld wat mij betreft voor Daley Blind.

 12. MickH

  Dus iedereen die geselecteerd wordt voor een vertegenwoordigend team dient een dragende speler te zijn? Ik heb dat nooit eerder gehoord:) Volgens mij gaat het om het bij elkaar brengen van het beste elftal en dat junior is uitgegroeid tot een dragende speler zal jij denk ik toch niet toeschrijven aan het feit dat zijn vader destijds De Nooijer niet selecteerde ? Vraag Caldas eens waarom hij vd Horst en Hertzberger ineens niet meer selecteerde. Kennelijk praten we langs elkaar heen. Ga je goed.


Wat vind jij? Praat mee...