Oranje-Rood trekt Australiër Jake Whetton aan

Jake Whetton speelt komend seizoen voor Oranje-Rood. De 28-jarige Australische international heeft een contract voor twee jaar getekend bij de ploeg van coach Robert van der Horst, zijn voormalige ploeggenoot bij Jaypee Punjab Warriors in de Hockey India League (HIL).

‘Ik geloof dat de Hoofdklasse een van de beste competities ter wereld is en ik heb altijd al in die competitie willen spelen’, zegt Whetton in een reactie op de website van de Eindhovense club. ‘Ik heb geweldige dingen gehoord van ex-Australische spelers die eerder bij de club hebben gespeeld en vind dat het voor mij en mijn gezin een unieke kans is om naar zo’n geweldige club te komen. Het zal mij helpen een betere hockeyspeler te worden en ik kan voor HC Oranje-Rood veel betekenen.’

Australië

Whetton is een van de vaste waarden van Australië. De aanvaller, die in de Australische competitie voor Queensland Blades speelt, kwam inmiddels al 200 keer uit voor zijn vaderland. Met de Kookaburras veroverde hij de wereldtitel, vier keer goud op de Commonwealth Games en vier keer de Champions Trophy. Vorig jaar won Whetton met Australië de eerste editie van de Pro League. In 2018 werd hij genomineerd voor FIH-Speler van het Jaar.

Onlangs werd bekend dat Mink van der Weerden Oranje-Rood gaat verlaten voor het Duitse Rot-Weiss Köln en dat Sander Baart terugkeert op het oude nest.


Wat vind jij? Praat mee...