Oranje Zwart kruipt door het oog van de naald

Oranje Zwart heeft er zaterdag in het Wagener Stadion met een fantastische comeback een 3e finalewedstrijd uit gesleept. Amsterdam stond in de rust met 2-0 voor, maar de Eindhovenaren wonnen mede dankzij 2 treffers van Jelle Galema met 2-3.

Tot aan de schitterende openingsgoal van Mirco Pruyser kenmerkte de 1e helft zich vooral door mislukte strafcorners van beide ploegen. Amsterdam kreeg er 3 achter elkaar, maar OZ-keeper Vincent Vanasch lag in de weg of de ploeg van Dirk Loots verprutste het zelf. Aan de andere kant van het veld liet Oranje Zwart, dat zich af en toe liet overlopen, ook 2 kansen uit een strafcorner onbenut.

Schitterende goals

In de 28e minuut viel de 1-0 dan toch. Mirco Pruyser kreeg de handen van het publiek op elkaar na een sublieme goal. Hij nam de bal, draaide om zijn as heen en stuurde de Eindhovense verdediging het bos in, waarna hij verwoestend uithaalde: 1-0.

Het publiek was nog maar net bekomen van het kunststukje of de volgende schitterende goal zat er alweer in. Kenny Bain sneed door de defensie en schoot op doel, maar Vincent Vanasch redde, waarna Bain er als de kippen bij was om de rebound uit moeilijke hoek alsnog binnen te werken: 2-0.

Aansluitingstreffer OZ

Na rust had Oranje Zwart een wonder nodig om er een 3e wedstrijd uit te slepen, maar dat lukte wel. De Eindhovenaren, een stuk sterker dan de 1e helft, deden er werkelijk alles aan. Uit hun 4e strafcorner zette Mink van der Weerden de aansluitingstreffer op het scorebord, de 2-1.

Verga mist strafbal

Vervolgens kreeg Amsterdam een uitgelezen kans om de voorsprong uit te bouwen. Na een overtreding van Joep de Mol mocht Valentin Verga een strafbal nemen, maar hij pushte de bal naast. Het was Jelle Galema die deze fout genadeloos afstrafte. Uit een scrimmage in de Amsterdamse cirkel werkte hij de verdiende gelijkmaker met zijn forehand binnen: 2-2.

In de slotfase kreeg Oranje Zwart 4 strafcorners achter elkaar. Mink van der Weerden slaagde er 4 keer niet in de 2-3 te maken, maar opnieuw sloeg Jelle Galema toe, dit keer uit een afgeslagen strafcorner. Door deze miraculeuze ontsnapping spelen beide ploegen zondag een 3e beslissingswedstrijd.

Amsterdam – Oranje Zwart 2-3 (2-0)

28. Mirco Pruyser 1-0
31. Kenny Bain 2-0
46. Mink van der Weerden 2-1 (sc)
60. Jelle Galema 2-2
68. Jelle Galema 2-3