Oranje Zwart neemt met 4e landstitel afscheid in stijl

Oranje Zwart heeft zondag in het Wagener Stadion voor de 4e keer in de clubgeschiedenis de landstitel veroverd. Na de comeback van zaterdag waren de Eindhovenaren in de beslissende en opnieuw knotsgekke finalewedstrijd met 2-3 te sterk voor Amsterdam. Het is de 3e titel van Oranje Zwart op rij.

‘Helemaal niets in Amsterdam’, klonk het al snel vanaf de tribune waar het oranje legioen uit Eindhoven zat. In de 3e minuut toonde Mink van der Weerden zijn klasse door in de 1e strafcorner van de wedstrijd meteen toe te slaan: 0-1.

Van der Weerden vs Reid-Ross

De 1e helft was sowieso de helft van de strafcornerspecialisten. Net in de fase dat Amsterdam sterker werd, kwam Oranje Zwart op 0-2. Van der Weerden mocht in de 19e minuut voor de 2e keer aanleggen en sloeg ook dit keer genadeloos toe. Een minuut of 5 later kwam Amsterdam alweer terug. Ook Justin Reid-Ross mocht het voor de 2e keer proberen en ook hij liet zijn waarom hij specialist is: 1-2.

Ondertussen kreeg Oranje Zwart de grootste veldkansen. Uit een counter jaagde Bob de Voogd de bal te gehaast over. Ook de geheel vrij staande Jelle Galema kreeg een grote mogelijkheid, na een steekpass van Bob de Voogd, maar hij schoot voorlangs en ver naast.

Pruyser mist strafbal

Na rust kreeg Amsterdam de uitgelezen kans om op gelijkte hoogte komen: een strafbal. Zaterdag pushte Valentin Verga naast en dit keer stond Mirco Prusyer achter de bal. Koelbloedig was ook hij niet; hij raakte de paal.

Amsterdam voerde de druk op en de gelijkmaker hing in de lucht. Precies op dat moment sloeg Oranje Zwart toe. Na klungelig balverlies van Teun Rohof in de Amsterdamse verdediging rende Bob de Voogd in zijn eentje op het doel af, waarna hij keeper Laurens Goedegebuure omspeelde en raak schoot: 1-3.

Afscheid in stijl

Amsterdam was niet lang onder de indruk, want 5 minuten later jaagde Justin Reid-Ross de 2-3 uit een strafcorner al tegen de touwen. In het laatste kwartier zette Amsterdam alles op alles om de broodnodige gelijkmaker te forceren. Het publiek ging er nog eens achter staan, maar ondanks een overtalsituatie door een gele kaart van Sander Baart én Niek van der Schoot, lukten het de Amsterdammers niet. Daardoor neemt Oranje Zwart, volgend seizoen Oranje-Rood, afscheid in stijl met de 4e landstitel in de clubgeschiedenis.

Amsterdam – Oranje Zwart 2-3 (1-2)

3. Mink van der Weerden 0-1 (sc)
19. Mink van der Weerden 0-2 (sc)
25. Justin Reid-Ross 1-2 (sc)
53. Bob de Voogd 1-3
58. Justin Reid-Ross 2-3 (sc)