Pasha Gademan stopt als speler en wordt nieuwe hoofdcoach Almere

Pasha Gademan, de 29-jarige centrale verdediger van de Almeerse Hockey Club zal per ingang van seizoen 2017/2018 de hoofdcoach van Heren 1 worden en daarmee Alex Verga opvolgen. Hij tekent een contract voor twee jaar.

Gademan startte op zesjarige leeftijd bij de F-jes van de Almeerse Hockey Club en debuteerde als zestienjarige in het vaandelteam van de club. Na een aantal jaar bij Heren 2 en een kort uitstapje naar HBS, kwam hij drie seizoenen geleden terug bij Almere. In deze jaren heeft hij twee keer play-offs gespeeld voor de promotie naar de Hoofdklasse, waarvan vorig seizoen met succes. Op dit moment is Almere in voorbereiding op de play-outs voor lijfsbehoud in de Hoofdklasse.

Als trainer/coach begon Gademan op veertienjarige leeftijd met het trainen/coachen van verschillende jeugdteams bij de Almeerse en is hij drie jaar coach geweest van Pinoké JA1. Tijdens zijn trainer/coach periode won hij twee landstitels, waarvan de meest recente het afgelopen seizoen met Almere A1, met jongens als Jonas de Geus, Daan Dekker, Daniel de Haan en Deegan Huisman onderdeel van uitmaakten.

De club geeft aan enthousiast te zijn de opvolger voor Verga, die na vier jaar afscheid neemt, gevonden te hebben uit de eigen Almeerse school.

Bekijk hier het complete transferoverzicht van de Hoofdklasse Here 2016/2017.


2 Reacties

  1. Topkeepertje

    Veel te jong dus en dus te weinig ervaring ..............en een goede trainer is nog geen goede coach ( zie Peter Bosz Ajax )

    1. nuldriestress

      Als Almere de finale van de Europa League haalt, zijn we in Almere tevreden


Wat vind jij? Praat mee...