Paul van Ass renoveert HGC met Belgen en Japanse ster

De ambitieuze Paul van Ass, volgend seizoen trainer van HGC, is bezig met een grondige renovatie van de Wassenaarse selectie. Vrijdag presenteerde de hoofdklasser liefst drie nieuwe aanvallers: de Belgische internationals Tanguy Cosyns en Max Plennevaux én de Japanse international Kenta Tanake.

Tanguy Cosyns (26) is afkomstig van Royal Daring Hockey Club. Hij is Belgisch international met 112 caps. Cosyns scoorde vijf keer tijdens het WK 2014 in Den Haag en ook vijf keer tijdens de Olympische Spelen in Rio 2016, waar België zilver behaalde.

De 24-jarige spits Max Plennevaux is afkomstig van Royal Léopold Club. Hij was met 34 treffers topscorer van de Belgische competitie in het seizoen 2016-2017. Afgelopen seizoen speelde Plennevaux bij Real Club de Polo in Barcelona. Plennevaux maakt vanaf 1 augustus weer deel uit van de selectie van het Belgische nationale team.

Kenta Tanaka. Foto: Frank Uijlenbroek

Spits Kenta Tanaka (30) is Japans international en in eigen land een sterspeler.

Drie nieuwe aanvallers vervangers waarschijnlijk vertrekkende Jorrit Croon

Met de drie aanvallers vangt HGC onder meer het aanstaande vertrek van Jorrit Croon op, wiens naam bij veel clubs op het verlanglijstje staat, maar waar Bloemendaal de grootste kanshebber lijkt om hem binnen te halen. Met dat vertrek zou HGC zijn tweede Nederlandse international verliezen, aangezien Tristan Algera al eerder bekendmaakte dat hij volgend seizoen bij Rotterdam speelt. Sam van der Ven, de derde Nederlandse international, blijft wel bij HGC, dat zich eerder al versterkte met de Engelsman Ashley Jackson.

Coach Paul van Ass zegt: ‘Ik ben blij met de komst van de Belgische toppers en de ervaren Japanse spits. Met Tanguy, Max en Kenta krijgt HGC er drie spitsen bij van internationaal topniveau. Dat Sam en Ashley van grote waarde zijn voor het team, staat natuurlijk buiten kijf.’

Lees hier het complete transferoverzicht voor het seizoen 2018/2019.


2 Reacties

  1. floppieenteun

    Gemiste kans. Vind deze spelers geen absolute top. Niet de spelers die HGC aan een play-off ticket gaan helpen. Vind Jackson ook geen hele grote speler, wel een speler met een top corner. Komt op mij niet over alsof er serieus is nagedacht hoe van HGC een stabiele play-off kandidaat te maken. En juist dat behoort tot de mogelijkheden in Wassenaar. Met deze selectie (tot nu toe) wordt het waarschijnlijk een strijd om de 6e plaats (samen met Den Bosch).

  2. marcvanderbilt

    Belgische internationals zijn topspelers en je moet toch wat als je niet om NL toppers kunt concurreren. Wel jammer voor NL talent. Maar ja, de knikkers worden nu eenmaal belangrijker gedacht dan het spel


Wat vind jij? Praat mee...