Pech blijft hekkensluiter hdm achtervolgen

In de verloren degradatiestrijd zondag tegen Almere moest Lennart Kallenberg al snel het veld verlaten en naar het ziekenhuis, nadat hij een bal van Almere hard tegen zijn kaak kreeg. Blessures achtervolgen hekkensluiter hdm uit Den Haag al voordat het seizoen begon. ‘In de overgangsklasse vorig jaar hadden we geen een blessure’, constateert hdm-coach Ronald Hugers.

Voor Kallenberg viel de schade uiteindelijk mee. Hij staat deze week waarschijnlijk weer op de training. Maar pech achtervolgt hdm sinds het in de Hoofdklasse acteert. Al voor het begin van het seizoen was het Florian Schade die de kruisband van zijn knie scheurde. Hij wordt pas volgend jaar weer verwacht bij hdm. Toen de eerste wedstrijd van het seizoen tegen streekgenoot HGC vijf minuten oud was, liep Rick van den IJssel ongelukkig een gebroken kaak op. Sander Groenheijde ging twee weken geleden door zijn enkel.

Coach Ronald Hugers van hdm. Foto: Willem Jan Dijkdrent/Orange Pictures

Het zal pure pech zijn. Of een indicatie dat promovendus hdm al sinds het begin van het seizoen op de tenen moet lopen, in combinatie met heel veel pech. Na de 3-5 mokerslag zondag tegen Almere, een rechtstreekse strijd tegen directe degradatie, heerste er een grafstemming aan Haagse kant. Alsof de ploeg al gedegradeerd was, zo verslagen zagen de koppen eruit die in de dug-out wezenloos voor zich uitkeken. Ook coach Ronald Hugers moest even slikken. ‘Verliezen went nooit. Maar de nederlaag was verdiend’, vond de oefenmeester. Ondanks één punt uit elf wedstrijden en twee loodzware confrontaties met HGC en Kampong voor de boeg, ziet hij het nog helemaal zitten nu de tweede serie van elf wedstrijden begint. ‘Nu is het klaar jongens. Nu gaan we beginnen. Dat is wat ik zei in het kringetje na de wedstrijd. Ik ben benieuwd naar de tweede helft van het seizoen. En als we dit overleven, ben ik benieuwd naar het tweede jaar in de Hoofdklasse.’

De promotie van de Haagse ploeg was vorig jaar onverwacht, maar nu het vlaggenschip van de club in de hoogste klasse speelt, moet het daar wel blijven, met alle talenten. ‘Onze ploeg staat nu in de etalage in de Hoofdklasse. Als we ons niet handhaven worden er spelers bij ons weggehaald en kun je weer opnieuw beginnen met bouwen’, zegt de ervaren Hugers, die na de nederlaag tegen concurrent Almere iets bijzonder zal moeten presteren om het tij te keren voor de gedoodverfde degradant van dit seizoen.


Wat vind jij? Praat mee...