Philip Meulenbroek had niet 1 seconde later moeten scoren

Zeker 2 hele minuten stond het aftellende scorebord bij Kampong al op 00.00 toen Philip Meulenbroek zondagmiddag tegen Oranje Zwart de winnende treffer voor zijn rekening nam. Uit een scrimmage kreeg hij zijn stick tegen de bal, waarna zijn zielsgelukkige ploeggenoten hem spontaan in de armen vielen. Meteen daarna was de topper afgelopen: 2-1.

Aanvankelijk leek het er in de verste verte niet op dat de herhaling van de finale van de play-offs van vorig jaar zou uitgroeien tot een waar spektakelstuk. In de 1e helft creëerden beide ploegen slechts wat spaarzame kansen. De 1-0 van Meulenbroek, een fantastisch backhandschot dat via de onderkant van de lat het doel in ging, kwam dan ook eigenlijk uit de lucht vallen. Al had Meulenbroek daar vanzelfsprekend geen boodschap aan. ‘Die bal viel precies goed. Zo maak ik ze niet dagelijks.’

‘Vrede gehad met gelijkspel’

Daarna was het schaakspel ten einde en barstte de strijd los. Er ontstond meer ruimte, de duels werden harder en beide ploegen creëerden meer kansen. Het was dan ook wachten op een doelpunt. Die viel in de 58e minuut, toen Mink van der Weerden de Eindhovenaren uit hun 5e strafcorner op gelijke hoogte bracht. Meulenbroek: ‘Dan denk je toch effe na. Is een gelijkspel genoeg, of moeten we winnen? Met een gelijkspel hadden we eigenlijk ook al vrede gehad.’

Toch bleef Kampong de aanval zoeken, met de allerlaatste minuut als hoogtepunt. ‘Na een actie op rechts werd de bal de cirkel ingepompt. Hij bleef liggen en in een scrimmage gingen er meerdere sticks naartoe. Mijn stick raakte ‘m als laatst, waarna ie het hoekje in vloog. Heerlijk. Zeker omdat de scheidsrechter daarna meteen affloot.’

Strijd om de play-offs

Door de overwinning blijft Kampong in de race voor de play-offs. Het staat nog maar 3 punten achter nummer 4 Bloemendaal. Wie had dat gedacht vlak voor de winterstop? Toen presteerde de ploeg van Alexander Cox ondermaats, mede vanwege de vele blessuregevallen.

Meulenbroek: ‘Natuurlijk hebben de blessures meegespeeld. Voor elke ploeg is het lastig als je 7 of 8 spelers mist, dat is bijna niet op te vangen. Daarom is het lekker dat iedereen nu weer fit is. Gelukkig zijn we de winterstop goed uitgekomen. Tegen Amsterdam hebben we meteen een goed resultaat neergezet (4-2) en sindsdien staan we weer met veel vertrouwen op het veld. We weten nu weer dat we van iedereen kunnen winnen.’

Dubbelweekend

Komend weekend hervat Kampong de jacht op de top 4. Vrijdag wacht SCHC-thuis, zondag Pinoké-uit. ‘Je kunt wel denken: die wedstrijden winnen we wel eventjes. Maar als je dat doet, laat je gegarandeerd punten liggen. Dan zijn de overwinningen van vandaag en de afgelopen weken voor niks geweest. Het is niet des Kampongs om er zo over te denken.’

Kampong – Oranje Zwart 2-1 (0-0)

45. Philip Meulenbroek 1-0
58. Mink van der Weerden (sc) 1-1
70. Philip Meulenbroek 2-1