Pieters en De Geus aan het eind van het seizoen weg bij Almere

Terrance Pieters en Jonas de Geus zijn bezig aan hun laatste weken bij Almere. Beide spelers hebben aangegeven na het huidige seizoen elders hun hockeykunsten te vertonen. Pieters zal vanaf aankomend seizoen te zien zijn in het shirt van Kampong. Waar De Geus volgens seizoen zal spelen maakt hij aan het eind van het huidige seizoen bekend. 

Beide spelers hebben de gehele jeugdopleiding van Almere doorgelopen. Al op jonge leeftijd stroomden zij door naar het eerste herenelftal van Almere en zijn daar al langer belangrijke, vaste waardes. Beide spelers promoveerden met Almere naar de Hoofdklasse en sindsdien heeft de club het al enkele jaren lastig in de hoogste divisie van Nederland.

De afgelopen drie jaar lukte Almere het telkens om in de Hoofdklasse te blijven en net als voorgaande seizoenen zijn de mannen verwikkeld in een strijd om klassebehoud. De club betreurt het besluit van beide spelers maar wenst hen ook succes met hun sportieve uitdagingen bij hun nieuwe clubs. De club hoopt de jongens in de toekomst ooit nog eens terug te zien in de kleuren van Almere.

Hoewel het aankomende vertrek van beide spelers een groot verlies is voor de laagvlieger in de Hoofdklasse geven zij gelijk ook aan al bezig te zijn met nieuwe versterkingen voor het herenteam voor het aankomende seizoen.


17 Reacties

 1. paulvanbeuzekom

  Het staat niet in dit artikel maar Pieters is naar Kampong.

  1. Freekie

   Bron?

  2. sebbezemer

   https://www.kamponghockey.nl/site/default.asp?Option=51&NewsID=10389&returnurl=&menu=&returncat=

 2. Marcoroni

  https://www.ad.nl/utrecht/terrance-pieters-eerste-aanwinst-kampong-voor-komend-seizoen~a65d542a/

 3. luchtisblauwgrasisgroen

  Gaan mensen nu zeggen dat Kampong een koopclub is?

  1. paulvanbeuzekom

   Als je alleen al kijkt hoeveel spelers uit de eigen jeugd er gisteren op het veld stonden tegen RW Köln dan duurt het nog wel even voordat we op het niveau Bloemendaal zitten ;)

  2. jhlp

   Haha waarom verbaast deze opmerking me niet

  3. jappiekrekel

   Passanten club

 4. vostammer

  Goed dat ze weggaan. Jammer voor Almere maar die hebben hun Hoofdklasse verblijf verknoeid. Geen grote sponsors weten te trekken, waardeloze accommodatie niet kunnen en willen verbeteren en geen extra kwaliteit op het veld aan kunnen trekken. Solidariteit houdt een keer op. Ook voor deze 2 topspelers.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Het is nou ook niet zo dat Pieters de sterren van de hemel speelt dit seizoen...

  2. popov0702

   Pieters is toch niet echt een topspeler?

  3. luchtisblauwgrasisgroen

   Hij heeft heel veel potentie en speelde vorig jaar heel goed, alleen dit jaar is zijn progressie afgevlakt.

 5. bob-krulvis

  De Geus naar Amsterdam

  1. musje99

   Bron?


Wat vind jij? Praat mee...