Pinoké-aanvoerder Van Hattum: ‘We geven niet op’

Zondag na het 2-2 gelijkspel tegen Rotterdam bleef Jannis van Hattum – aanvoerder van Pinoké – een minuut of tien in de dug-out zwijgend voor zich uit staren. De conclusie was helder. Het halen van een ticket voor de play-offs heeft Pinoké niet meer in eigen hand.

Zes minuten voor tijd stond Pinoké nog op een 2-1 voorsprong tegen Rotterdam en daarmee virtueel op de vierde plaats. Met Almere en Tilburg als enige twee overgebleven tegenstanders dit seizoen lag het playoff-ticket voor de Steekneuzen voor het oprapen. Tot de 64ste minuut aanbrak en Pinoké makkelijk een strafcorner weggaf. De sleeppush van Tristan Algera zeilde vervolgens langs keeper Hidde Brink (2-2) en veranderde de vooruitzichten van Pinoké drastisch.

Hidde Brink en Dennis Warmerdam balen van het 2-2 gelijkspel. Foto: Koen Suyk

‘We maakten de kansen niet af’

‘Het is heel simpel. We hebben dit volledig aan onszelf te wijten’, verzuchtte Van Hattum, die bij de 1-0 met een assist de Duitser Niklas Wellen bediende. Toen de aanvoerder tien minuten na de wedstrijd eindelijk de kracht had gevonden om uit de dug-out op te staan en aan de tocht naar de kleedkamer te beginnen, droop de teleurstelling nog steeds van zijn gezicht af.

‘We spelen hier tegen Rotterdam echt een goeie pot. Achterin staan we de hele tijd goed. De enige kansen die we weggeven, zijn drie of vier strafcorners. Hidde houdt er daarvan een paar fantastisch uit. Zelf zijn we lange tijd in de aanval en krijgen we genoeg kansen om de wedstrijd te killen. Alleen maken we die niet af. Tja, dan houdt het op’, luidde de analyse van de aanslagen Van Hattum.

Coach Jesse Mahieu ziet de teleurstelling bij captain Jannis van Hattum. Foto: Koen Suyk

Achterstand op Den Bosch

Pinoké staat nu geen vierde, maar vijfde. Het moet de achtervolging inzetten op Den Bosch. Die ploeg is met twee overwinningen zeker van de play-offs. Tegenstanders de komende weken voor de Bosschenaren zijn Tilburg en Hurley, de nummers negen en elf van de ranglijst. Pinoké moet bidden om een klein wonder.

Van Hattum: ‘Aan deze 2-2 hebben wij helemaal niets. We hebben het nu niet meer in eigen hand. We moeten zelf twee keer winnen en hopen dat Den Bosch een slippertje maakt. Zeker aan het eind van de competitie komen er weleens vaker gekke uitslagen voor, dus het is zeker nog niet gespeeld. We geven niet op. Maar dat het moeilijk voor ons wordt, dat is zeker.’