Pinoké en aanvoerder Brasem per direct uit elkaar

Aanvoerder Wouter Brasem vertrekt per direct bij Pinoké, dat meldt de Amsterdamse hoofdklasser in een persbericht. ‘In gezamenlijk overleg is besloten om per direct uit elkaar te gaan. Tijdens een evaluatie in de winterstop is gebleken dat er een onoverbrugbaar verschil van inzicht is ontstaan tussen Wouter en de technische staf.

De 27-jarige Brasem speelde 4,5 jaar voor de Steekneuzen, waarvan één als aanvoerder. Vorig jaar nam hij de band over van Gijs van Wagenberg. Eerder kwam de geboren Hagenaar uit voor HGC.

Pinoké haalt Nieuw Zeelandse international

Tegelijk meldt Pinoké dat het zich voor volgend seizoen heeft versterkt met Nieuw Zeeland-international Marcus Child. De 27-jarige Child heeft inmiddels 120 caps achter zijn naam. ‘Wij zijn erg content dat we een speler met zijn kwaliteiten hebben kunnen aantrekken. Een topspits die ook op het middenveld goed uit de voeten kan. Zijn snelheid, overzicht, skills en ervaring zullen ongetwijfeld een impuls geven aan de relatief jonge Pinoké-selectie’, aldus commissaris tophockey Michiel Hilders.

Bekijk hier alle transfers voor het seizoen 2018/2019.


Wat vind jij? Praat mee...