Pinoké kent een historie van spelers die voortijdig vertrekken

Sophie Klooster, Roderick Musters, aanvoerder Jesse Mahieu en nu aanvoerder Wouter Brasem. Bij Pinoké zijn ze de afgelopen jaren wel gewend dat er spelers voortijdig vertrekken. En zoals altijd blijft het oorverdovend stil bij de Steekneuzen, als er naar een verklaring wordt gevraagd.

‘Geen commentaar’. ‘Verschil van inzicht’. De verklaringen zijn altijd hetzelfde. Nu aanvoerder Wouter Brasem (27) en Pinoké per direct uit elkaar zijn gegaan, blijven de vragen om zijn vertrek hangen.

‘Tijdens een evaluatie in de winterstop is gebleken dat er een onoverbrugbaar verschil van inzicht is ontstaan tussen Wouter en de technische staf. We bedanken Wouter voor zijn grote inzet in de afgelopen 4,5 jaar’, is het bericht op de website van Pinoké.

Jesse Mahieu na afloop 3-1 zege op HGC

Een blije Pinoké-coach Jesse Mahieu na afloop van de 3-1 zege op HGC

Toen Musters in 2015 vertrok, was dit kort gezegd ook het commentaar. Een verschil van inzicht. Bij het gedwongen stoppen van coach Mahieu – in 2013 door het gebruik van drugs – was het commentaar van Pinoké ook nihil. Net als bij het plotselinge vertrek van Sophie Klooster in 2012: ‘Wat is voorgevallen hoeft niet buiten de kleedkamer van Pinoké te komen.’

Pinoké kent de afgelopen jaren dus een handvol spelers die voortijdig uit het Amstelveense Bos moesten vertrekken. De manager Marc Beerendonk wil nu geen commentaar geven en verwijst naar commissielid tophockey Robert Buma, die geen verdere toelichting wil geven. Tophockeycommissaris Michiel Hilders geeft geen commentaar. Wouter Brasem ook niet. Coach Jesse Mahieu zegt na lang nadenken het volgende: ‘Ik moet doen wat het verstandigst is voor de club en Wouter zelf. En dat is zeggen dat het echt iets is tussen Wouter, de begeleiding en het bestuur van Pinoké.’


1 Reactie

  1. vostammer

    Geen commentaar!


Wat vind jij? Praat mee...