Poll: Doelpunt van het seizoen Hoofdklasse Heren

Vanwege het coronavirus is de Hoofdklasse Heren net als alle andere hockeycompetities voortijdig afgesloten. Dat betekent dat we de verkiezing van het Doelpunt van het seizoen een paar maanden naar voren kunnen halen. De redactie van hockey.nl heeft alle 424 goals van dit seizoen bekeken en van daaruit de zeven mooiste treffers geselecteerd. Aan jullie de keuze, wie maakte dit seizoen de mooiste goal?

1 – Thomas Briels

Wat een heerlijke backhand van Thomas Briels. De aanvoerder van Oranje-Rood krijgt de bal in de cirkel van Amsterdam aangespeeld, draait naar zijn backhand en haalt verwoestend uit. Misschien is de ontlading bij de Belgische international nog wel mooier dan het schot in het dak van de goal. Logisch, na zo’n beauty!

2 – Tjep Hoedemakers

Over zeker zeventig meter, deze scoop, waarna Tjep Hoedemakers met één tikje Den Bosch-keeper Loic van Doren verrast. De timing van de aanvaller van Rotterdam is perfect. Hoedemakers maakte zijn eerste goal (van de vier) van het seizoen aan de Oosterplas. En wat voor één!

3 – Valentijn Charbon

Individuele klasse van Almere-spits Valentijn Charbon in de wedstrijd tegen Tilburg. ‘Een tien met een griffel’, zoals de commentator de actie van de jonge spits omschrijft. Charbon ontvangt de bal van Ignacio Salas, draait met een technisch hoogstandje heerlijk weg bij zijn directe tegenstanders en vuurt op de Tilburgse goal.

4 – Roel Bovendeert

Een geweldige scoop van Floris Wortelboer in de richting van Roel Bovendeert. De goalgetter van Bloemendaal – 13 doelpunten in 15 wedstrijden – heeft iets heel moois in z’n hoofd en de uitvoering is grandioos. In één beweging verzilvert Bovendeert de scoop van Wortelboer; Hurley-keeper Daan Wisselink kan alleen nog maar naar de bal kijken.

5 – Floris Middendorp

Hockey zoals hockey is bedacht. Deze fraaie één-twee tussen Valentin Verga en Floris Middendorp tegen HGC is er één om in te lijsten. Het duo brengt de verdediging uit Wassenaar in verlegenheid. Amsterdam was die middag sowieso op dreef tegen de ploeg uit Wassenaar; in het Wagenerstadion werd het maar liefst 7-3, met als absoluut hoogtepunt deze treffer. Tiki Taka Tovernaars! Amsterdam-coach Santi Freixa smult van zijn talent op het middenveld.

6 – Valentin Verga

Alweer een van Amsterdam, met wederom een hoofdrol voor Valentin Verga. De middenvelder nam dit jaar noodgedwongen afscheid bij het Nederlands elftal, maar dat Verga nog altijd geweldig kan hockeyen, laat hij hier zien. Het lijkt wel alsof zijn vier directe tegenstanders van Kampong er niet staan, wat een heerlijke solo!

7 – Joep de Mol

In de eigen cirkel een bal onderscheppen, de oversteek maken en hoogstpersoonlijk afronden. Het doelpunt van Joep de Mol tegen Klein Zwitserland is van grote klasse. Puur op wilskracht, zo kan je de solo van de verdediger van Oranje-Rood het beste omschrijven. Hij scoort bijna nooit en de international wist naar eigen zeggen dan ook niet wat hem overkwam.

Alle doelpunten op een rij

Hier nog een keer de zeven mooiste doelpunten in de Hoofdklasse Heren achter elkaar. Welke vind jij het mooist? Laat het weten in onderstaande poll!👇

 • Wie maakte dit seizoen de mooiste goal in de Hoofdklasse Heren?

  Deze poll is gesloten.

  Wie maakte dit seizoen de mooiste goal in de Hoofdklasse Heren?  Ophalen van gegevens


5 Reacties

 1. Yuulke68

  Ik stem Valentijn Charbon als speler van de hoofdklasse 2019-2020

 2. stekel

  Nominatie van Verga is verrassend

  1. joeppiejoeppie

   Hoezo? Het is toch een mooi doelpunt?

 3. deeshideshere@hotmail.com

  Valentijn Charbon is de beste!!

 4. francesca_pace@hotmail.com

  Ik stem op Valentijn Charbon 👍👍👍


Wat vind jij? Praat mee...