Poll: Wie degradeert en wie halen de play-offs in de HK Heren?

De spelerscarrousel draaide de afgelopen maanden overuren in de Hoofdklasse Heren. Vooral de verschuivingen bij Almere en Klein Zwitserland vulden het overzicht. Nu er in de verte zicht is op het begin van de competitie, is de tijd aangebroken voor een vooruitblik en een voorspelling: wie degradeert er komend seizoen en welke ploegen halen de play-offs? 

Eerder keken we al naar de verwachtingen in de Hoofdklasse Dames.

Minimaal zijn de wijzigingen bij Bloemendaal. De landskampioen van 2019 en de nummer één van de afgebroken competitie is huizenhoog favoriet voor minimaal het bereiken van de play-offs. De ploeg trok Daan Dullemeijer (Hurley), Tom Hiebendaal (Uhlenhorst), Sam Figge (Oranje-Rood A1) en Rick Schrijvers (keeper, Rood-Wit) aan en zag Mats de Groot, Oliver Polkamp en Sander ’t Hart vertrekken. Lukt het Rick Mathijssen zijn voorganger Michel van den Heuvel te evenaren? Ook bij playoff-kandidaat HGC was het rustig: Thomas Vis, Willem Rath en Siem Schoenaker vertrokken. Agustín Bugallo kwam over van Pinoké.

Hoewel er nog steeds geen definitieve coach aan het roer staat bij de mannen van Kampong, zijn er in de Utrechtse selectie minimale verschuivingen: Ian Lindeboom (eigen jeugd) en Joren Romijn (Qui Vive) vulden de plekken op van Casper Roelofs (Voordaan) en David Wolff (Victoria). Den Bosch trok Koen Bijen aan, maar zag sterkhouders Sébastien Dockier (Pinoké) en Joaquín Menini (Rotterdam) vertrekken. Dat waren niet de enige versterkingen bij de havenstedelingen: ook Jochem Blok (Cartouche), Guus Jansen (Nijmegen) en Alexander Schop (Victoria) kwamen naar Rotterdam.

Lukt het Den Bosch opnieuw een gooi te doen naar het competitietoetje? Wat kunnen Amsterdam (met Daan Dekker, Valentijn Charbon en Luke Dommershuijzen) en Oranje-Rood (zonder Mink van der Weerden, Benjamin Stanzl en Lucas Martinez, maar met Sander Baart) en wat kan Pinoké (met Sébastien Dockier en Niklas Wellen als extra buitenlandse versterkingen) waarmaken?

Welke van deze herenploegen haalt de play-offs?

 • Welke van deze herenploegen haalt de play-offs?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Welke van deze herenploegen haalt de play-offs?  Ophalen van gegevens

Wie is de degradatiekandidaat?

Ook onderin de Hoofdklasse Heren worden de kaarten opnieuw geschud. Eerder schreven we hoe Klein Zwitserland, Tilburg, Hurley en Almere ervoor stonden. Hurley lijkt de grote winnaar van het kwartet. De Amsterdammers versterkten zich met de ervaren Justin Reid Ross (Amsterdam), Siem Schoenaker (HGC), Deegan Huisman (Almere) en jeugdspelers Indra Aerts (Pinoké A1), Hjalmar Voskuil (Kampong A1) en Jasper van den Barselaar (Hurley A1). Mees Loman maakte de overstap van Hurley Heren 2.

Carrousels van Almere en KZ draaiden overuren

De carrousels van Almere en Klein Zwitserland draaiden overuren. Klein Zwitserland maakte medio juni in één klap de komst van liefst zeven spelers wereldkundig. Grootste aanwinst is zonder twijfel 104-voudig Duits international Marco Miltkau. Hij neemt landgenoot Max Kapaun (13 caps) mee naar Den Haag. Ook Richard Wijtenburg-Smith, 113 caps voor Engeland, is vanaf komend seizoen een Steenbok. KZ wil maar wat graag een stabiele hoofdklasser worden en droomt zelfs van een terugkeer naar de top.

Dat ligt bij Almere anders. Dertien spelers verlieten de ploeg, terwijl daarvoor ook coach Pasha Gademan zijn vertrek aankondigde. Vooralsnog heeft Almere zeven nieuwelingen aangetrokken, waaronder vier buitenlandse versterkingen: 52-voudig Tsjechisch international Lukas Plochy, Tanausú Perez Vazquez uit Spanje, de Chileen Daniel Beriggo en Zuid-Afrikaans international Ryan Julius (41 caps). De achttienjarige Hidde Straat uit eigen jeugd wordt doorgeschoven. Versterkingen waarvan komend seizoen nog maar moet blijken, wat ze waard zijn.

Bij Tilburg is het deze transferperiode rustig. De selectie van de Brabanders bleef nagenoeg intact, waardoor coach Jeroen Delmee kan doorbouwen om het beoogde doel te behalen: een stabiele middenmoter worden om uiteindelijk in de toekomst door te groeien naar de top.

Wat denken jullie? Wie degradeert er rechtstreeks uit de Hoofdklasse Heren?

 • Wie degradeert er rechtstreeks uit de Hoofdklasse Heren?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Wie degradeert er rechtstreeks uit de Hoofdklasse Heren?  Ophalen van gegevens


14 Reacties

 1. janine-bijlsma

  Kampong voor mij ook favoriet. 7 Nederlands internationals, david Harte op goal en kort daarachter Silas Lageman, Derck de Vilder als toekomstig internationals. Oltmans aan het roer, geen ruimte voor underdog lijkt me...

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Op basis van het vertoonde spel van vorig seizoen is Kampong geen favoriet. Wellicht dat Oltmans hier verandering in kan brengen. Finale Bloemendaal - Kampong lijkt me zeer waarschijnlijk.

  2. luchtisblauwgrasisgroen

   Bloemendaal telt 8 internationals, met Maurits Visser op goal en de beste strafcorner van Nederland...

 2. stekel

  Oltmans lijkt goed... kost een klap en vraag is of hij ook echt zin heeft in een club als Kampong.

  1. Stockey123

   Kost een klap... en hoeveel is dat dan???

  2. pjklaassen

   Gerucht gaat dat hij bij Laren richting de 180k ging

 3. luchtisblauwgrasisgroen

  Bloemendaal heeft ook Hiebendaal aangetrokken, naast Dullemeijer

 4. opleidenkey

  @hockey.nl , waar kan ik de uitslagen of stand van de poll vinden, of kijk ik er overheen? Ik zie nu alleen wat de huidige stand is als ik gestemd heb in de poll, maar als ik daarna wil kijken wat de stand is kan dat niet, en als ik nog een keer stem krijg ik (logischerwijze) een melding dat ik al gestemd heb...

 5. WilHoebergen

  De keuze Bloemendaal zit er niet bij. Zou dat een Freudiaanse vergissing zijn vanuit de Amsterdam-georiënteerde KNHB? Of zwijgen we ze gewoon dood? Bij de degradatiekandidaten staan ze ook al niet.

 6. g-hockeyfan

  Vrij zeker bloemendaal zijn min of meer gegarandeerde play-offs. De peiling vraagt ​​wie er nog meer mee zal doen. Een veel moeilijkere vraag. Het probleem van Kampong was de coach en zijn vreselijke systeem. Nu hij weg is, spelen ze hopelijk aantrekkelijker hockey. Ze zijn zeker bekwaam met al die getalenteerde spelers.

 7. jvolcano

  Breaking news: Oltmans naar Bloemendaal.

 8. pjklaassen

  Is er al een feit dat Oltmans in nl gaat coachen?

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Nee, lijkt erop dat Oltmans iniedergeval tot einde vh jaar onder contract staat in Maleisie: As you know, my contract ends in December and so it's good for MHC to plan ahead and hire Arul. It's good to plan, I have been around for two years..." said Oltmans without going into further details.

  2. stekel

   Vraag is waarom zou Oltmans in NL willen Coachen.. Met contract ih buitenland a) meer vrije tijd ipv iedere week ‘moeten’ b) heel veel meer geld


Wat vind jij? Praat mee...