Posthumus Meyjes: ‘Mooi voor Thijn, maar klote voor ons’

SCHC-aanvaller Leonard Posthumus Meyjes kon vrijdagavond na afloop van de streekderby tegen Schaerweijde leven met een gelijkspel (1-1). Ook had hij vrede met de naam van de doelpuntenmaker. De doelpuntenmaker van de tegenstander welteverstaan. Thijn Knetemann, één van zijn beste vrienden.

SCHC had in de strijd tegen degradatie een mokerslag kunnen uitdelen aan Schaerweijde. Bij winst was de voorsprong op de hekkensluiter gegroeid van 5 naar 8 punten. ‘Dan was het inderdaad een wereld van verschil geweest’, erkent Posthumus Meyjes. ‘Maar dit was het maximaal haalbare voor ons. We moeten ermee leren leven.’

Geen kansen gecreëerd

Vooral de eerste helft was Schaerweijde de betere ploeg, vindt hij. ‘Toen hebben wij eigenlijk niets gecreëerd. We probeerden het wel, maar we kwamen er niet doorheen. Verdedigend stond Schaerweijde heel goed. De tweede helft was duidelijk voor ons. Maar ja, ook toen hebben we 0 kansen gehad. Ja 1 corner, gelukkig. En onze rendement is ongelofelijk. Bijna iedere corner van ons gaat erin.’

Thomas Vis maakte ‘m, in de 47ste minuut. Het was de 1-1. Voor Schaerweijde dreigde de zoveelste nederlaag dit seizoen, maar SCHC drukte niet door. ‘In de laatste minuten speelden we ook niet voor de 3 punten’, zegt Posthumus Meyjes. ‘We wilden minimaal 1 punt halen en dat is gelukt. In de aanloop hadden we op meer gehoopt, maar van tevoren zeiden we ook tegen elkaar: mocht het niet lukken, dan gaan we in de eindfase niet per se voor de overwinning. In plaats daarvan hebben we meer achterover geleund en afgewacht of we nog een kansje konden creëren.’

Vriend van Knetemann

Het doelpunt van Schaerweijde viel al in de zesde minuut, toen Knetemann een strafbal benutte. Posthumus Meyjes is al jarenlang bevriend met Knetemann, met wie hij in het verleden ook nog samenspeelde bij Schaerweijde. ‘Bij die strafbal riep m’n keeper nog: Post – dat is mijn bijnaam – waar komt ie? Ik had geen idee. Links, rechts, Thijn pusht ze overal. En hij pushte ‘m knap binnen. Mooi voor hem, maar klote voor ons. Voor beide ploegen is het sowieso jammer dat het in 1-1 is geëindigd.’