Pruyser aast tegen zijn favoriete tegenstander op mijlpaal

Mirco Pruyser kan vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen Den Bosch (aanvang 20.30 uur) een nieuwe mijlpaal in zijn hockeyloopbaan bereiken. De 29-jarige goalgetter is nog één doelpunt verwijderd van zijn tweehonderdste officiële doelpunt voor Amsterdam.

Pruysers rake strafbal van afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen Rotterdam (2-2) bracht zijn doelpuntentotaal voor het eerste elftal van Amsterdam op 199. De spits, bezig aan zijn elfde seizoen, scoorde tot nu toe 153 keer in de Hoofdklasse, twintig keer in de play-offs, vier keer in het bekertoernooi en 22 keer in de Euro Hockey League (EHL).

Den Bosch favoriete tegenstander

Van zijn 199 goals maakte Pruyser er liefst 21 tegen Den Bosch: twintig in de Hoofdklasse en eentje in de strijd om de Gold Cup. De Brabantse formatie is daarmee de favoriete tegenstander van de 97-voudig international. Kampong en het voormalige Oranje Zwart volgen met respectievelijk achttien en twaalf treffers van Pruyser.

Pruyser is dit seizoen in de voorhoede van Amsterdam minder op dreef dan in zijn voorgaande drie seizoenen. Na dertien speelronden in de Hoofdklasse staan er acht treffers achter zijn naam. Vorig seizoen finishte hij nog op 26 doelpunten en in de twee jaargangen daarvóór was hij goed voor twintig en 28 goals.


Wat vind jij? Praat mee...