Pruyser bereikt mijlpaal: 150 goals voor Amsterdam

Mirco Pruyser heeft zondag met zijn twee doelpunten in de uitwedstrijd tegen Tilburg (0-2) een mijlpaal in zijn clubloopbaan bereikt. De 28-jarige spits staat nu op 150 competitiedoelpunten voor Amsterdam.

Pruyser maakte tot dusverre 134 doelpunten voor Amsterdam in de Hoofdklasse en voegde daar in de play-offs om de landstitel door de jaren heen nog zestien treffers aan toe. In het seizoen 2008/09 kwam de lange aanvaller voor het eerst tot scoren. Dat was op 12 oktober 2008, in het uitduel met Den Bosch (1-3).

Van alle negen volledige seizoenen die Pruyser tot nu toe in Amsterdamse dienst speelde, was de jaargang 2015/16 qua doelpunten het meest succesvol. In dat seizoen kwam hij tot 32 doelpunten, waarvan liefst 28 in de reguliere competitie.

Topscorer met vijftien goals

Dit seizoen staat de teller voor Pruyser alweer op vijftien doelpunten. Met dat aantal neemt hij op dit moment de koppositie in op de topscorerslijst van de Hoofdklasse, vóór het trio Mink van der Weerden (Oranje-Rood), Florian Fuchs (Bloemendaal) en Jeroen Hertzberger (Rotterdam), die allen twaalf keer scoorden.

Den Bosch blijkt met afstand de favoriete tegenstander te zijn van Pruyser. De Brabanders kregen tot nu toe achttien doelpunten van de spits om de oren. Ook Kampong (veertien tegentreffers), Oranje-Zwart/Oranje-Rood (dertien) en Hurley (elf) zijn in bijna tien jaar tijd gewillige slachtoffers gebleken van de scoringsdrift van Pruyser.


Wat vind jij? Praat mee...