Rick Mathijssen opvolger Michel van den Heuvel bij Bloemendaal

Rick Mathijssen is vanaf komend seizoen de nieuwe coach van Bloemendaal. De huidige assistent-bondscoach van Max Caldas bij de Oranje Heren is de opvolger van Michel van den Heuvel, die na dit seizoen vertrekt bij de hoofdklasser.

‘Het is snel gegaan omdat het van beide kanten meteen heel goed voelde’, reageert Mathijssen. ‘Bloemendaal is natuurlijk een heel interessante optie als je een ambitieuze coach bent zoals ik.’

Mathijssen was tot vorig seizoen coach van de dames van Amsterdam. Hij gaf daar vroegtijdig aan te willen vertrekken om over te stappen naar de mannen. Die stap werd er een naar het nationale mannenteam, nadat Mathijssen met Amsterdam nog de Europa Cup en landstitel won. Mathijssen werd de opvolger van Graham Reid, die naar India ging om bondscoach van de Indiase mannen te worden. Mathijssen heeft bij de KNHB een contract tot en met de Spelen van Tokio. Net als bondscoach Max Caldas, die eerder aangaf na de Spelen bij de bond te vertrekken.

Volgens Mathijssen heeft de tussenstap als assistent-bondscoach hem mogelijk geholpen om bij Bloemendaal terecht te komen. ‘Ik heb daardoor in ieder geval op het hoogste podium gewerkt en mijn kennis van het internationale hockey is toegenomen.’

Mathijssen weet dat de verwachtingen bij Bloemendaal hoog zijn, maar daar kijkt hij juist naar uit. ‘We hebben over doelstellingen niet eens gesproken, maar Bloemendaal moet altijd meedoen om de titel.’

Van den Heuvel topkandidaat België

Van den Heuvel, die in zijn tweede periode bij Bloemendaal nu bezig is aan zijn vierde seizoen, is de belangrijkste kandidaat om Shane McLeod op te volgen als bondscoach van België. De Eindhovense coach is al jaren assistent van McLeod bij de Red Lions.

Michel van den Heuvel als coach van Bloemendaal. Foto: Koen Suyk

Van de Heuvel won op Het Kopje twee jaar geleden de EHL en werd afgelopen seizoen landskampioen. Bloemendaal staat nu ook bovenaan in de Hoofdklasse Heren, die vanwege het coronavirus tot in ieder geval 7 april is stilgelegd.

De plots onderbreking van de hockeycompetitie, die ook geldt voor de Nederlandse teams, geeft Mathijssen wat tijd om met Bloemendaal aan de slag te gaan. ‘Mijn focus ligt natuurlijk volledig met Oranje op de Olympische Spelen. Maar doordat we nu niet als team kunnen trainen, heb ik mogelijkheden om op de achtergrond wat tijd in Bloemendaal te steken.’


14 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Michel van den Heuvel bedankt 🧡 we hopen allemaal dat je je laatste seizoen bij Bloemendaal in ere af kunt maken! Het bondscoachschap van Belgie zou ontzettend verdiend zijn en zal helaas voor Nederland betekenen dat het nog lastiger wordt om ook na Tokyo een grote prijs te winnen..

 2. arnoldS

  Waarom wordt hen nou eindelijk eens de plek bij Oranje gegund waar hij met zijn enthousiasme alle ruimte krijgt? Zweep erover...

 3. frans-j

  Van Den Heuvel; Op het moment in mijn ogen bewezen de allerbeste clubcoach van Nederland met successen bij Bloemendaal en Oranje Zwart Kunnen we alles op alles zetten om hem voor Oranje te krijgen?

  1. stekel

   iemand moet ook zelf willen...

 4. René Winteraeken

  Michel van den heuvel klasse, waar hij ook gaat werken! Mathijsen bij Bloemendaal.....gaat het niet worden! Uiteraard wel succes! We gaan het zien!

  1. opgeldrer

   Niet redden? Haha haalt de winterstop niet

  2. knap

   Nou, nou. Jongens die hij bij Nederland begeleid en ook bij Bloemendaal spelen, waren er echt wel voor gaan liggen als ze hem niks vonden. Rick is jong en ambitieus. Mooie kans. Wordt misschien wel eens tijd dat KNHB eens mensen aantrekt die geen affiniteit hebben met Den Bosch en Amsterdam.

 5. jonathan

  Van de Heuvel is een fantastische man om een team te smeden en spelers het vertrouwen in zichzelf te geven. Jammer om zón groot man naar de zuiderburen te zien. Nu als assistent en straks de leiding. Jammer dat de bond tijdens zijn carrière als bondscoach zulke nare streken met hem heeft uitgehaald. Daardoor verloren voor het N. elftal

 6. janine-bijlsma

  Matthijssen gewoon een zeer complete en goede trainer coach. Tactisch zeer sterk en ik hoor zeer positieve verhalen over hem. Goeie call van Bloemendaal. Van den Heuvel naar België zou inderdaad erg zonde zijn. We gaan het zien. Succes beide!

 7. jvolcano

  Vd Heuvel op willen volgen bij Bloemendaal als je net in het mannenhockey komt kijken... een gewaagde keuze.

 8. luchtisblauwgrasisgroen

  Wordt Teun de Nooijer zijn assistent? Zou een mooie volgende stap zijn!

  1. tiemezegelink

   zouden elkaar mooi aanvullen denk ik!

 9. robvisser

  Prachtige job voor Rick, mooie kans. Er is geen reden om te denken dat dit niks gaat worden. Ik ben benieuwd.

 10. jobe

  Als het spelersmateriaal goed genoeg is, heeft elke coach een geweldige carrière. Kijk maar naar Caldas. Altijd groepen gehad waarmee falen onmogelijk was. Bij NL Heren is dat andere koek, want daar zijn we niet de beste. Ik voorzie Rick Mathijsen over 5 jaar bondscoach NL.


Wat vind jij? Praat mee...