Rik van Kan van HGC naar Amsterdam

Rik van Kan speelt volgend seizoen voor Amsterdam. De 26-jarige aanvaller speelde de afgelopen zes jaar voor HGC.

Van Kan zegt in het persbericht waarin Amsterdam zijn komst aankondigt: ‘Ik wil weer helemaal op topniveau kunnen trainen en spelen met een staf en omgeving die dat biedt.’

Fons Fonteijn, bestuurslid tophockey van Amsterdam, is blij met de komst van Van Kan: ‘Rik is heel snel, sterk en ambitieus, dat kunnen we met ons aanvallende spel bij Amsterdam goed gebruiken.’

Opnieuw iemand die vertrekt bij HGC

Met het aantrekken van Van Kan heeft Amsterdam de tweede versterking voor volgend seizoen binnen. Eerder werd verdediger Wiegert Schut vastgelegd, die ook van HGC komt.

Naast Van Kan en Schut vertrekken ook Jorrit Croon (Bloemendaal), Tristan Algera (Rotterdam), Koen Bakhuis (Dragons) en Lucas Martínez Ruiz (Oranje-Rood) bij HGC. Daartegenover staat de komst van Seve van Ass (Rotterdam), Ashley Jackson (East Grinstead HC), Max Plenneveaux (Royal Léopold Club), Tanguy Cosyns (Royal Daring HC) en Kenta Tanaka (Japan).

Bekijk hier het transferoverzicht van de Hoofdklasse Heren ’18/’19


12 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  ‘Ik wil weer helemaal op topniveau kunnen trainen en spelen met een staf en omgeving die dat biedt.’ LOL, een keiharde steek in de rug voor Van Ass. Wie wil er immers ook met zo een coach samenwerken...!?

 2. Mark Bouwman

  Zou wel prettig zijn als U zich bekend maakt en hockeyend Nederland weet wie U bent....beetje goedkoop dit.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   De boswachter die door de hoge bomen het bos niet meer ziet...

 3. marnixhendrik

  Falend jeugd beleid ..? Gek voor en club van 2000+.

 4. Mark Bouwman

  Je bent i.i.g. niet Youp van 't Hek, die heeft wel scherpere teksten onder zijn eigen naam. Verklaar nu gewoon wie je bent, ook als je bv Bloemendaler zou zijn...... al kan ik mij dat van leden van zo'n gerespecteerde club niet voorstellen.

 5. hickey-family

  Sjessis geen HGC-er iig want die weet wie bouwman is. Alter Ego dus echtgenoot of vaste partner van Teun 😂 of de tweede of andere ik van Teun - slappe hap in ieder geval! Einde seizoen kijken waar iedereen staat - van Ass heeft het al eerder geflikt en werd toen kansloos geacht maar wel kampioen - Amsterdam weer nix - jammer maar waar - op naar een mooi seizoen!!

 6. Mark Bouwman

  Succes verder !

 7. willem-janpelle

  Feit is dat HGC op dit moment niet in staat is om talentvolle NL spelers aan zich te binden, en de toevlucht moet zoeken tot buitenlanders. Dat kan allerlei oorzaken hebben, ik denk niet dat je naar de nieuwe coach kan wijzen. Jammer, want HGC was altijd een kweekvijver van jong talent, niet noodzakelijk voortkomend uit eigen jeugd, en die status lijken ze nu te verliezen. Jammer ook voor het Haagse hockey.

  1. derkdekuyper1

   Wat is er eigenlijk met Tom Hiebendaal gebeurd? Hij was altijd een enorm talent

 8. vostammer

  Tsja ....Welke oorzaak zou dat nou hebben dat allerlei spelers onder het mom van doorzichtige smoesjes naar andere clubs verkassen? In de voetbalwereld doet niemand moeilijk over geld, maar in het hockey moeten we nog net doen alsof clubliefde bestaat...

 9. luchtisblauwgrasisgroen

  Salaris is nog steeds peanuts vergeleken met andere (semi)-professionele sporten. Spelers willen voornamelijk in een leuk team spelen waar ze tot hun recht komen. Klopt het dat Van Kan de eerste NLse speler is die van Bloemendaal naar Amsterdam is gegaan? Kan me nl geen andere speler herinneren. Kavanagh is naar ik weet de enige buitenlandse speler die voor beiden ploegen in die volgorde is uitgekomen. Andersom is Van ‘t Hart geloof ik ook de enige.

 10. JoostS

  Wat Mij betreft het 538 deuntje - ‘lekker belangrijk’ onder alle commentaren hier.


Wat vind jij? Praat mee...