Robert Justus volgend seizoen hoofdcoach van Dragons

Robert Justus staat volgend seizoen aan het roer van het Dames 1-team van de Belgische club Dragons. Hij krijgt ook een taak in de begeleiding van de Topjeugd. Eerder was al bekend dat Justus aan het eind van het seizoen stopt als damescoach van Pinoké.

Bij Dragons treft Justus landgenoot Gilles van Hesteren, td van de jeugdafdeling. In het verleden werkten zij samen bij Pinoké.

Strijden om plek in top vier

Philippe Nowé, bestuurslid Tophockey Dames, zegt in een persbericht: ‘Robert zal met zijn ervaring uit de Hoofdklasse van Nederland onze eerste damesploeg op een hoger niveau brengen. Wij hebben de ambitie volgend jaar mee te doen om de top vier en met Robert en nog een aantal aanstaande transfers hebben wij daar alle vertrouwen in. Gilles en Robert werkten in het verleden al eens samen en in de praktijk zullen deze twee toppers de taken dan ook gelijkelijk verdelen.’

Jeugdbestuurder Renaud Stiers: ‘De ervaring van Robert in Nederland met een succesvolle talentenschool geeft ons het vertrouwen dat ook de jeugd weer een kwaliteitsimpuls zal krijgen door zijn komst. Onze club blijft steeds investeren in de jeugd, zowel voor de breedtesport als de topsport. Wij hebben niets liever dan zoveel mogelijk eigen jeugd in ons Dames en Heren 1 hetgeen nu al lukt, maar zeker ook in de toekomst moet blijven lukken.’

In het verleden was Justus hoofdcoach bij HIC Dames 1 en Hattem Heren 1. Hij speelde zelf onder meer bij Klein Zwitserland.

 

Bekijk hier het transferoverzicht van de Hoofdklasse Dames 2017/2018.


Wat vind jij? Praat mee...