Robert van der Horst zet na seizoen punt achter loopbaan

Robert van der Horst hangt zijn stick na dit seizoen aan de wilgen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De 34-jarige speler van Oranje-Rood wil zijn besluit volgens de krant op een nader moment toelichten. Het vertrek komt als een verrassing, want Van der Horst had nog een contract tot medio 2020 bij de Eindhovense club.

De 272-voudig international debuteerde in 2001 voor Oranje Zwart, de voorloper van Oranje-Rood. Na acht seizoenen vertrok Van der Horst naar Rotterdam om vervolgens na drie seizoenen weer terug te keren naar Eindhoven.

Prijzen

Met Oranje Zwart werd hij vier keer landskampioen (2005, 2014, 2015, 2016) en won hij in 2015 de EHL. Dat jaar werd hij ook uitgeroepen tot beste speler van de wereld. Tien jaar daarvoor was Van der Horst door de FIH al verkozen tot grootste talent.

Tijdens de Champions Trophy in Lahore in 2004 debuteerde Van der Horst in Oranje. Hij nam drie keer deel aan de Olympische Spelen en won in 2012 in Londen zilver. Ook bij het WK in 2014 pakte hij met Nederland in Den Haag het zilver. In 2007 en 2015 veroverde Van der Horst de Europese titel. Zijn laatste interland speelde hij tijdens de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016.


15 Reacties

 1. Toon Janssen

  Wat n speler! Nog steeds genot om naar te kijken en dan met name die heerlijke wedstrijdinstelling! Mooie carrière hoor.

 2. conegut

  Absoluut een van de beste hockeyers van het land, staat in het rijtje van de grootste spelers en was een genot om te zien spelen. We zullen hem ongetwijfeld nog langs de velden terug zien. Succes in je laatste wedstrijden !

 3. mickh

  Verstandig besluit, niet getreurd. Die kerel wordt een prima coach waar we nog veel plezier aan gaan beleven.

 4. rancoburgzorg

  Weer een monument weg. Zo jammer, want door de wisselmogelijkheden (itt het voetbal) is hockey nu net een spelletje waarbij topspelers tot hun 40e mee zouden moeten kunnen.

 5. de-verlosser

  Nieuwe coach volgend jaar van Oranje Rood ?

  1. goud

   Dat was ook mijn eerste gedachte gezien de timing

  2. ruurdjanrauwerda

   Hij zou niet de eerste oud-international zijn die in z'n eerste klus als hoofdcoach van een seniorenteam gelijk op topniveau aan de slag wil. En op z'n gezicht kan gaan, mede wegens gebrek aan coachervaring. Op zondag welteverstaan. En bij Oranje-Rood zijn er twee verwachtingen: landstitel en EHL-titel. Als hij verstandig is bouwt hij zijn eventuele coachcarrièrre goed op. Anders komt hij op het lijstje naast Teun de Nooijer, Matthijs Brouwer, Jan-Jorn van 't Land, Chantal van Nistelrooij, etc. Topspelers en -speelsters die het als hoofdcoach bij een topclub niet gered hebben cq het verschil niet wisten te maken. Kim Lammers mag nu laten zien wat haar ze in haar 2 jaar ervaring als assistent heeft geleerd. Moedige keuze van Huizen overigens. Ik vind Horstie wel een klasbak met meer coachpotentieel dan bv Matthijs Brouwer. Maar hij is momenteel een paar klassen lichter dan Jay Stacey.

 6. goud

  Ook helemaal eens, zeer weinigen redden het zonder ervaring op hoogste niveau. Ben wel benieuwd wel coach ervaring Stacy heeft opgedaan, ik heb geen idee.

 7. Runa Honig

  Wat jammer, een leuke speler om naar te kijken(in meerdere opzichten), gedreven, fanatiek tot op het bot, echt zo’n speler die het bloed in zijn schoenen loopt, een groot gemis voor de hoofdklasse, waar de jonge garde soms zonder emotie van het veld komt na verlies, zo niet van der Horst, die is na verlies als een ongetemde furie en onaanspreekbaar, maar ook wel wijs om op je hoogtepunt te stoppen. 34 is tegenwoordig oud. Nu maar hopen dat we hem in een andere rol blijven zien.

  1. vostammer

   ”Op je hoogtepunt stoppen“ vind ik zo overschat. Je moet doorspelen tot het echt niet meer kan, tot je er afgelopen en geslagen wordt door de jonkies.

 8. MIck

  @hockeyvader,Wat een onzin allemaal. Vd Horst een wereldspeler maar 0,0 coachervaring heeft volgens jou meer coachpotentieel dan Matthijs brouwer? Op basis van wat? De keuze van Huizen voor Kim Lammers s een moedige? Want waarom?Huizen mag zijn handen dichtknijpen met een boegbeeld als Kim.

  1. ruurdjanrauwerda

   Ga maar eens observeren hoe Matthijs en Robert communiceren en met mensen omgaan.

  2. ruurdjanrauwerda

   Een hoofdklasser die een hoofdcoach zonder hoofdcoachervaring benoemt is moedig. Hier zijn dan ook weinig voorbeelden van.

 9. MIck

  @hockeyvader, wanneer en waar heb jij Stacy aan het werk gezien als coach?

  1. ruurdjanrauwerda

   In Australië oa bij Victorian Vikings, in de IHL bij Dabang Mumbai


Wat vind jij? Praat mee...