Rotterdam haalt twee Ierse internationals

Rotterdam heeft voor komend seizoen de Ierse internationals Sean Murray (foto) en keeper Mark Ingram vastgelegd. Ook Timo Goor (Cartouche) is aan de selectie toegevoegd. Daarnaast maken Romeo Pace en Tom Geuskens de overstap van Victoria, dat deelname aan de Promotieklasse misliep.

De 21-jarige middenvelder Murray komt over van de Ierse club Lisnagarvey. Sinds 2015 speelt hij voor de Ierse nationale ploeg, waarvoor hij inmiddels meer dan dertig wedstrijden heeft gespeeld. De 24-jarige keeper Ingram maakt de overstap van Pembroke Wanderers HC. Hij speelt sinds 2014 voor de nationale ploeg en heeft twintig caps op zijn naam staan voor Ierland, dat zich heeft geplaatst voor het WK, eind dit jaar in India.

Middenvelder Goor (23) kwam uit voor de nationale jeugdselecties en Jong Oranje en speelde bij Amsterdam en in de top van de Overgangsklasse bij Klein Zwitserland en Cartouche.

Jeugdspelers

Romeo Pace over, die in de jeugd voor Rotterdam speelde, en Tom Geuskens maken de overstap van Victoria naar Rotterdam. Jeugdspelers Sjoerd Verhagen en Thomas van Dillen krijgen een opleidingsplek bij de selectie. Zij zijn onlangs met Rotterdam A1 landskampioen geworden. Eerder al waren international Tristan Algera, de Australiër Glenn Turner en Marnix Kleinsman als nieuwe spelers vastgelegd.

‘Met deze spelers hebben we in veel opzichten een mooie balans gevonden tussen de ontwikkeling van jonge spelers en de inzet van ervaren spelers’, zegt voorzitter Diederik Chevalier in een persbericht. ‘We hebben er alle vertrouwen in dat we op het hoogste niveau kunnen meespelen om de prijzen.’

Bekijk het transferoverzicht van de Hoofdklasse Heren


2 Reacties

  1. luchtisblauwgrasisgroen

    Kan niet echt inschatten of dit versterkingen zijn, maar van het niveau Simon Child / Mark Knowles zijn ze zeker niet. Rotterdam lijkt niet helemaal zeker te zijn van de Play Offs met deze selectie en zal nog een zware dobber hebben aan een ploeg als Den Bosch.

  2. SybrenAndringa

    Het is een illusie meteen een Knowles of Child binnen te halen. Bovendien kwam Child als broekie van 17 binnen en zat niet meteen aan zijn top. Play Offs wordt spannend, maar wat veel belangrijker is dat er duidelijk wordt geïnvesteerd in talent en verjonging. Zeker 10 spelers van de nieuwe selectie zijn "jongens van de club", 4 jongens zijn 18 jaar oud. Internationale ervaring is hoe dan ook een geweldige aanvulling hierop.


Wat vind jij? Praat mee...