Rotterdam haalt eerste prijs van het seizoen binnen

De heren van Rotterdam hebben de ABN AMRO Cup gewonnen. Een week voor de start van de Hoofdklasse waren zij in eigen huis met 3-2 te sterk voor Amsterdam. Oranje-Rood ging ervandoor met de derde plaats.

Bij zowel Rotterdam als Amsterdam ontbraken enkele internationals, maar het ontbreken van deze (jeugd)internationals had weinig tot geen invloed op de spanning. Rotterdam, vorig jaar runner-up in de Hoofdklasse, nam in het eerste deel van de wedstrijd brutaal een 2-0 voorsprong. Maar de Amsterdammers toonden veerkracht en Justin Reid-Ross bracht uiteindelijk een gelijke stand op het scorebord. Aanvoerder Jeroen Hertzberger sleepte het beslissende doelpunt van de Rotterdammers tegen de touwen, waarna doelman Berend van Eldonk met twee goede reddingen de stand op 3-2 hield.

Oranje-Rood verwelkomde in het duel om de derde plaats de Europese kampioenen zoals doelman Pirmin Blaak en Mink van der Weerden. Zij wonnen uiteindelijk ook van landskampioen Kampong. Na de rust liep de Eindhovense ploeg flink uit, met een 1-7 overwinning als resultaat. De grote man van de Brabantse ploeg was Agustin Mazzilli met drie doelpunten. Bij de Utrechters ontbraken onder andere Sander de Wijn en David Harte. Zij zijn er volgende week bij als Kampong de Hoofdklasse aftrapt tegen Oranje-Rood, dus ook de tegenstander van vandaag.

Jeroen Hertzberger tijdens de finale van de ABN AMRO Cup. Foto: Koen Suyk

UITSLAGEN ABN AMRO CUP ZONDAG 3 SEPTEMBER:
FINALE
Amsterdam – Rotterdam 2-3

DERDE/VIERDE PLAATS
Kampong – Oranje-Rood 1-7

VIJFDE/ZESDE PLAATS 
Pinoké – HGC* 1-1
*HGC wint na shoot-outs

ZEVENDE/ACHTSTE PLAATS
Almere – Tilburg 1-5

NEGENDE TOT TWAALDE PLAATS
Bloemendaal – hdm 3-1
SCHC – Den Bosch 1-3

SPEELSCHEMA HOOFDKLASSE (EERSTE SPEELRONDE):
Kampong – Oranje-Rood
HGC – hdm
Almere – SCHC
Rotterdam – Pinoké
Den Bosch – Bloemendaal
Amsterdam – Tilburg


Wat vind jij? Praat mee...